NOVA RADNA MJESTA

Zenica dobila novi poslovni centar: Švedska kompanija "Transcom" je lider u pružanju korisničke podrške

Danas je obilježeno službeno otvorenje centra u Zenici u kojem prvi tim od 50 zaposlenika već pruža korisničku podršku klijentima iz različitih evropskih zemalja

Piše: S. Š.

14.7.2021

Svečano otvorenje "Transcom" u Zenici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Kompanija "Transcom" sa sjedištem u Švedskoj, posluje u 23 zemlje, a na tržište Bosne i Hercegovine došla je u julu 2020.godine otvorenjem centra u Tuzli. U prvoj godini, otvoreno je 150 novih radnih mjesta, a "Transcom" širi svoje poslovanje i na ostale gradove u BIH.

Danas je obilježeno službeno otvorenje centra u Zenici u kojem prvi tim od 50 zaposlenika već pruža korisničku podršku klijentima iz različitih evropskih zemalja. Na otvorenju su, osim zaposlenika centra u Zenici, prisustvovali članovi "Transcomovog" međunarodnog tima koji je radio na pripremi projekata u Bosni i Hercegovini, poslovni partneri s kojima "Transcom" razvija stabilne dugogodišnje odnose, mediji te niz osoba iz gradskih i ostalih partnerskih institucija s kojima kompanija sarađuje.

Na ceremoniji otvorenja, za portal ''Avaza'' menadžer prodaje Žolt Beneš kaže da Zenica u sebi krije veliki potencijal.

- Nakon istraživanja tržišta prepoznali smo potencijal koji pruža grad Zenica i iz tog razloga smo odlučili otvoriti ured upravo ovdje – kaže Beneš.

U "Transcomu" iznimno poštuju svaki detalj ugovora o radu, brinu o radniku kao pojedincu te se vode načelom diverzifikacije i inkluzivnosti, kako bi se svi članovi tima osjećali prihvaćeno i ugodno u svojoj radnoj sredini. Uslovi rada postavljeni su na iznimno visokom nivou.

Beneš najavljuje dalje istraživanje tržišta, otvaranje poslovnih centara u drugim gradovima BiH i plan da ukupni broj zaposlenih poraste na pet stotina.


Otvoreni konkursi za posao

Nakon otvorenja centra u Zenici, "Transcom" ne staje s razvojem, nego još više ulaže u istraživanje tržišta i otvaranje novih radnih mjesta na nizu novih lokacija unutar Bosne i Hercegovine. 

Novi konkurski za posao već su raspisani u Banjoj Luci, gdje je formiran tim koji broji više od 10 zaposlenika i koji će se značajno razvijati tokom sljedećih nekoliko mjeseci. Centar u Banjoj Luci treći je centar kompanije u BiH, a kompanija trenutno ima otvorene konkurse za sve gradove u kojima posluje - Tuzlu, Zenicu i Banju Luku.

- Za Zenicu je ovo velika jer znači otvaranje novih radnih mjesta. Trenutno imamo 50 zaposlenih, a do kraja godine planirano je da idemo prema broju 100 – dodaje Beneš.

"Transcom" je smješten u renoviranoj zgradi koja je izgrađena 1938. i sada je restauirana. S obzirom na to da je u regiji posluju već više od 15 godina, planiraju da poslovanje u Zenici nastave istim načinom i tempom.

Poznavanje stranih jezika

Beneš najavljuje dalje istraživanje tržišta, otvaranje poslovnih centara u drugim gradovima BiH i plan da ukupni broj zaposlenih poraste na pet stotina.

Sve detalje otvorenih radnih mjesta moguće je pročitati na internetskim stranicama kompanije posjetom na adresu https://transcombih.recruitee.com/o/

Svi zainteresirani za posao, neovisno o tome koji strani jezik aktivno govore, mogu stupiti u kontakt s menadžmentom kompanije slanjem poruke putem Facebook i Instagram profila, te slanjem emaila na [email protected].

Prijaviti se mogu svi koji poznaju strane jezike, za prijavu nije potrebno imati certifikaciju koja dokazuje poznavanje jezika, a nakon prijave "Transcomov" tim provjerava razinu poznavanja jezika i u kratkom roku kandidatima pruža povratnu informaciju omogućnosti zaposlenja u kompaniji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.