NJEMAČKA AVIOKOMPANIJA

Lufthansa otkazuje više od 3.000 letova zbog nedostatka osoblja

Lufthansa je u prvom tromjesečju prevezla 13 miliona putnika dok je u istom periodu prošle godine imala tri miliona

Doći će do smanjenja letova i na domaćim i na stranim linijama. Agencije

A. Č.

25.6.2022

Iako je njemačka aviokompanija Lufthansa, najavila da će zbog nedostatka osoblja otkazati 900 letova sa aerodroma u Frankfurtu i Minhenu, stanje je mnogo ozbiljnije jer posljednje obavještenje objavljeno jučer, je da se otkazuje dodatnih 2.200 polijetanja od ukupno 80.000 ugovorenih ili redovnih linija, objavio je poslovni portal SEEbiz.

Prvobitne najave odnosile su se na letove petkom, subotom i nedjeljom, prenosi taj portal, ali kaže i da se nove mjere odnose na ostale dane u nedjelji.

Precizira se da će doći do smanjenja letova i na domaćim i na stranim linijama, ali ne i dobro rezervisanim klasičnim destinacijama za odmor, mada se mogu očekivati promjene u rasporedu letenja.

U Lufthansi se za restrikciju letova okrivljuju štrajkovi osoblja zaduženog za bezbjednost, vremenske nepogode i veliki broj zaraženih koronavirusom što je izazvalo probleme sa osobljem.

Inače, izvršni direktor Lufthanse Karsten Spor rekao je prošlog mjeseca da očekuju rekordnu turističku aktivnost jer se ljudi, poslije ograničenja zbog pandemije, sada vraćaju putovanjima. Lufthansa je u prvom tromjesečju prevezla 13 miliona putnika dok je u istom periodu prošle godine imala tri miliona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.