INVESTIRANJE

Posao za novih 20 radnika: Italijani otvaraju firmu u Konjicu

Imamo namjeru ovu priču proširiti s potencijalnim investitorima iz Njemačke, Austrije i Italije, kaže Verzegnasi

S potpisivanja ugovora: Početak lijepe priče. Agencije

Piše: E. Ma.

17.7.2022

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, direktor italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl. Emanuel Verzegnasi (Emanuele Verzegnassi) i projekt-menadžer firme Eurosjaj Konjic Admir Pekić potpisali su ugovor o pokretanju sestrinske firme CO.VE. Engineering Srl u Konjicu.

Kako je planirano, ona bi trebalo da počne s radom u septembru ove godine.


Uspješan rad

Gradonačelnik Ćatić je predstavnicima italijanske firme poželio uspješan rad u Konjicu i Bosni i Hercegovini.

- Grad Konjic nastoji biti na usluzi privredi i privrednicima i stvoriti povoljan poslovni ambijent za potencijalne investitore. Te mjere daju rezultate, što su, na naše zadovoljstvo, prepoznali predstavnici firme iz Italije, koji su se odlučili investirati u Konjic nakon što smo im, tokom njihovog nedavnog boravka, prezentirali sve ono što Konjic ima i pruža kada je riječ o poslovanju. Također smo ih uvezali s drugim općinama u Bosni i Hercegovini, s našom susjednom općinom Jablanica i nadamo se da će u skorije vrijeme proširiti svoje proizvodne kapacitete i na području Jablanice, ali i drugih bh. sredina - kazao je Ćatić.


Privući druge

Verzegnasi je istakao da, nakon što su naišli na ljubaznost i susretljivost gradonačelnika Ćatića i uvidjeli organizaciju ljudi koji rade na sličnim projektima, odlučili su da potpišu ugovor i krenu u realizaciju projekta u Konjicu.

- Naša sestrinska firma bi trebalo da počne s radom u septembru, a neposredno prije toga vršit ćemo prijem radnika koji su nam potrebni. Za početak će to biti 20 radnika. Kao što smo to rekli prošli put, ovo će biti početak jedne velike, lijepe priče, koja će, nadamo se, imati dug tok. Krajem avgusta imamo namjeru ovu priču proširiti s potencijalnim investitorima iz Njemačke, Austrije i Italije, koji će posjetiti Konjic i Jablanicu i vidjeti sve ono što je nedavno nama prezentirano. Nadam se da će biti zadovoljni kao što smo to mi i da ćemo privući i druge investitore da ulažu u Bosnu i Hercegovinu i da se ova priča nastavi dalje - kazao je direktor kompanije CO.VE. Engineering Srl.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.