INFORMACIONE TEHNOLOGIJE

U Travniku okončan “IT Reboot” sajam: Najbolji inovatori nagrađeni vrijednim nagradama

Treći “IT Reboot” u Travniku osigurao je expo i gaming zonu, Kids Reboot corner, te Reboot challenge, TikTok i Instagram izazove

Pobjednici "IT Reboota". Instagram

17.11.2023

U Travniku je okončan treći po redu sajam informacionih tehnologija “IT Reboot” koji je trajao od 15. do 17. novembra. Sajam je organiziran od strane Centra za edukaciju mladih i Općine Travnik, BeeZone Biznis Inkubatora, te su okupljena brojna istaknuta imena iz svijeta informacionih tehnologija i ekonomije. Za posjetitelje su bila obezbijeđena brojna predavanja o najaktuelnijim temama, ali i interaktivne panel diskusije na kojima su se razmjenjivala mišljenja o mikro i makroekonomskim aspektima razvoja IT industrije.

“IT Reboot” je, kako su istaknuli organizatori već postao mjesto susreta i razmjene ideja iz oblast informatičkog sektora, a koji se prvenstveno održava s ciljem kreiranja preduslova za razvoj IT industrije ne samo u Travniku, već i u cijeloj BiH.

Treći “IT Reboot” u Travniku osigurao je expo i gaming zonu, Kids Reboot corner, te Reboot challenge, TikTok i Instagram izazove za koje je osiguran nagradni fond u iznosu do 15.000 KM.

Ovogodičnji sajam donio je 14 odličnih rješenja za web aplikaciju koja nudi turističke sadržaje u Travniku, a nagradu za najbolje rješenje i 3000 KM osvojio je tim Travnik pulse: Adi Tokmo, Ajdin Omerović i Ermin Halilović.

Drugo mjesto i nagradu od 2000 KM osvojio je tim Travnik navigator: Ivan Radoš, Ines Dujić, Nordin Jakupović i Emel Kesten, dok je treće mjesto i nagradu od 1000 KM osvojio tim Travelnik: Almir Hodžić i Ibrahim Okić.

Pobjednik it.reboot video izazova za najveći broj pregleda na Instagramu je Sadmir Mustafić, a nagrađen je sa 1500 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.