CRNA HRONIKA

Snježana treći put licem u lice s razbojnikom: Odgurnuo me, ukrao kasu pa prijetio "kalašnjikovim"

Filmska pljačka u Staroj Bili kod Viteza

E. Redžić

22.7.2014

 

U Staroj Biloj u općini Vitez sinoć se oko 20.40 sati dogodilo razbojništvo u trgovini "Pomino" prilikom čega su nepoznate maskirane osobe odnijele kasu u kojoj se nalazio dnevni pazar.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srednjobosanskog kantona, razbojništvo je izvršeno tako što je maskirana osoba ušla u trgovinu i odgurnula kasirku, te uzeo kasu, u kojoj  se nalazila zasad neutvrđena količina novca.

Prilikom izlaska iz objekta razbojnika je pokušao spriječiti jedan od mušterija koji se tu zatekao, ali je tada drugi razbojnik zaprijetio uperivši automatsku pušku "kalašnjikov" koju je nosio u ruci, nakon čega su vozilom Golf 4, nepoznatih registarskih oznaka, pobjegli u pravcu Viteza.

 

- Vraćala sam kusur i odjednom je ušao i odgurnuo me, bio je maskiran i krenuo je prema kasi koja je bila otvorena, nakon čega sam viknula. U radnji je bilo pet ili šest kupaca, a jedna mušterija je krenula da ga spriječi da odnese kasu, no drugi razbojnik mu je zaprijetio uperivši u njega "kalašnjikov", a ovaj se prepao. Galamu i vrisku je čula moja kćerka koja živi na spratu iznad radnje i odmah je izašla na balkon i pozvala policiju, ali su oni već tada bili u autu i spremni da pobjegnu, kazala je Snježana Prcvar, koja je radila za kasom.

 

Njoj je ovo treći put da se susreće licem u lice sa razbojnicima u ovom marketu.

- Kupovala sam namirnice i čula da neko viče „u pomoć“, nisam smjela doći do kase, jer sam vidjela dvojicu maskiranih muškaraca sa oružjem. Mislila sam da će pucati i sve nas pobiti, bilo je strašno. U životu se nisam više prepala, kazala je Zora, stalna mušterija ovog marketa.

- Bila je tu i konobarica iz susjednog lokala i neki mladić, koji im je rekao da idu napolje i da ostave radnicu, nakon čega su uzevši kasu istrčali iz radnje, a mladić je krenuo za njima kako bi zapisao broj registarskih tablica Golfa 4 u kojem su bili razbojnici, dodala je Zora.

- Ovo je već treći put da se ovakva razbojništva dešavaju. Mi ovdje nemamo mira, morao sam betonske čunjeve 30 cm staviti ispred radnje, jer je bilo slučajeva da su razbojnici vozilom vozeći u rikverc znali provaliti i odnijeti čitav pult i kasu. Imamo unutar i izvan radnje kamere, ali je teško identificirati lopove kad su maskirani, rekao je Dario Rajić, vlasnik marketa "Pomino".

Inače, prema riječima komšija i mušterija koje smo zatekli u radnji, porodica Rajić je ugledna, časna i poštena, kojoj je ovo porodični biznis, i sami su ogorčeni jer već nekolio puta je ovaj market opljačkan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.