CRNA HRONIKA

Tridesetjednogodišnji S.D. priznao ubistvo na Ilidži

Privedeno više lica romske nacionalnosti

A. Ka./ J. Be.

24.7.2014

 

 

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo rasvijetlili su ubistvo koje se dogodilo na Ilidži, a lice čiji su inicijali S.D. /31/ je, nakon obavljenog razgovora sa policijskim službenicima, u potpunosti priznalo izvršenje krivičnog djela, rekao je portparol MUP-a Irfan Nefić.

Nefić je istakao da su policijski službenici Sektora kriminalističke policije, preduzimajući mjere i radnje za rasvjetljavanje ubistva, došli do saznanja da se u vezu sa izvršenje ovog krivičnog djela mogu dovesti lica romske nacionalnosti.

Nefić je potvrdio da je više lica romske nacionalnosti privedeno i ispitano u prostorijama Četvrte policijske uprave.

"U toku današnjeg dana privedeno je više osoba što je doprinijelo rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. Uhapšen je S.D. (31) zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva. Tokom saslušanja S.D. je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela ubistva. Radeći na rasvjetljenju ovog krivičnog djela policajci su u ulici Hrasnička cesta pronašli dvije puške, jedan okvir i osam metaka. Pronađeni predmeti su oduzeti i biće predmet vještačenja. Osumnjičeni će tokom sutrašnjeg dana, nakon kriminalističke obrade, biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu", izjavio je za Avaz Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

 

Podsjećamo, na Ilidži je jutros pronađen leš mlađe muške osobe, potvrđeno je za portal "Dnevnog avaza" u MUP-u Kantona Sarajevo.

"Jutros oko 6.30 sati, jedan građanin telefonom nas je obavijestio da se u Ulici Emira Bogunića Čarlija do broja 30 nalazi tijelo mlađeg muškarca. Upućeno je više patrola MUP-a KS, stigla su i kola Hitne pomoći, čiji je ljekar mogao samo konstatovati smrt. Angažovan je sudski vještak medicinske struke koji će izvršiti pregled", kazao je za portal "Dnevnog avaza" portparol MUP-a KS Irfan Nefić.

 

Iako su prve informacije ukazivale na to da su povrede nanesene oštrim predmetom, nakon uviđaja koji su obavili pripadnici MUP-a KS u saradnji s dežurnim tužiocem i vještakom medicinske struke, utvrđeno je da su povrede nanesene vatrenim oružjem. Ovu informaciju za "Avaz" je potvrdio Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

 

Kako nezvanično saznajemo riječ je o H.S (23), porijeklom iz Donjeg Vakufa, trenutno nastanjen u Sarajevu.

 

Tijelo je nađeno u žbunju, a građani koji žive u blizini su kazali da su u ranim jutarnjim satima čuli pucnjavu.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.