CRNA HRONIKA

Optužen jer je uzgajao marihuanu na tavanu

Tridesetogodišnji muškarc čiji su inicijali N.T

S. Z.

24.7.2014


Tužilaštvo Brčko Distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv tridesetogodišnjeg Nermina Tokića zbog sumnje da se početkom godine u Brčkom protupravno bavio proizvodnjom opojne droge.

Kako su saopćili iz Tužilaštva Brčko Distrikta BiH, optuženi se tereti da je od kraja februara do sredine aprila u porodičnoj kući u Brki u blizini Brčkog izradio mini laboratorij za uzgoj Canabis sativae.

Optuženom se stavlja na teret da je na tavanu kuće instalirao opremu za stvaranje i održavanje mikroklimatskih uvjeta pogodnih za uzgoj Canabisa, a čiju je proizvodnju zasađivanjem indijske konoplje potom i započeo.

Rezultati pretresa mjesta pokazuju da je mini laboratorij za proizvodnju opojne droge izrađen kao prostor zaštićen drvenim pločama obloženih najlonom, stiroporom i aluminijskom folijom te opremljen neonskim sijalicama, tajmerima za mjerenje vlažnosti zraka i temperature, ventilatorom, utikačima i transformatorom.

Prikupljeni dokazi upućuju na to da je upravo optuženi instalirao navedenu opremu, u kojoj je potom podigao zasad s ukupno 13 stabljika indijske konoplje.

Postupajući u fazi prethodnog saslušanja, Osnovni sud Brčko Distrikta potvrdio je optužnicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.