CRNA HRONIKA

Počinili 136 prekršaja i nisu platili 21.627 KM

Sarajevska policija oduzela još tri auta

Am. K.

26.7.2014


Sarajevska policija oduzela je automobile Eldinu Bektaševiću, Mersedu Smajloviću i Elviru Bektaševiću, svi iz Vogošće, jer su višestruki povratnici u vršenju teških prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima (ZOOSS) u Bosni i Hercegovini.

Prodaja vozila

Policija je prvo oduzela crveni Nissan s nepripadajućom registarskom tablicom, koji je kontrolirala u ulici Krivoglavci, a kojim je upravljao Eldin Bektašević iz Vogošće.

Uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni utvrđeno je da je Bektašević višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz ZOOSS-a i da je evidentiran za 28 prekršaja u ukupnom neplaćenom iznosu od 5.280 KM.

Vozilo mu je oduzeto, a Sud je izrekao zaštitnu mjeru oduzimanja i prodaje vozila, koju će izvršiti Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Sredstva ostvarena prodajom uplatit će se u odgovarajući budžet u skladu sa zakonom.

U ulici Svrake policija je zaustavila Golf (K49T171), čija je važnost saobraćajne dozvole istekla, a kojim je pijan upravljao Mersed Smajlović. Utvrđeno je da je i on višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja, da je evidentiran za 41 prekršaj u neplaćenom novčanom iznosu od 7.845 KM.

Golf mu je oduzet i deponovan do okončanja prekršajnog postupka.

Prošao na crveno

Na raskrsnici Igmanske ulice - Put M-18 - Spasoja Blagovčanina policija je, zbog prolaska na upaljen znak crvenog svjetla na semaforu, zaustavila i kontrolirala BMW (T29-A-441), kojim je upravljao Elvir Bektašević.

Utvrđeno je da je evidentiran za 67 prekršaja u neplaćenom novčanom iznosu od 8.502 KM. I od njega je oduzet BMW i deponovan do okončanja prekršajnog postupka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.