CRNA HRONIKA

Nakon policijske potjere u Goraždu, preminuo 24-godišnji Sarajlija

Prilikom bjega progutao drogu i podlegao

Al. B.

26.7.2014

 

Dvadesetčetverogodišnji J.K. iz Sarajeva preminuo je nakon policijske potjere u Goraždu, a njegov sugrađanin E.K. (21) je uhapšen. Prema riječima glavnog kantonalnog tužioca Mirsada Bilajca sve se dogodilo oko 16.10 sati, kada je policijska patrola pokušala legitimirati ove dvije osobe.

- Oni su pored zgrade "Ministarka" u Goraždu vršili malu nuždu i policija je intervenisala, legitimisala ih. Jedno od tih lica je počelo bježati. Oni su ga zaustavljali pozivima da stane, ali je lice i dalje trčalo i u trčanju padalo.

 

Nakon što je stigao do džamije Kajserija palo je još jednom i tu je savladan. U skladu sa zakonom stavljene su mu lisice i priveden je u policijsku stanicu – kazao nam je Bilajac. Ubrzo po privođenju uhapšeni je izjavio da se ne osjeća dobro i da ima bolove u stomaku.

 

Mjesto hapšenja

 

– Kazao je da je progutao drogu. Bio je agresivan, ali je prevezen u bolnicu kako bi mu se pokušalo pomoći ispiranjem želuca – dodaje Bilajac.  

Prema riječima direktora Kantonalne bolnice Goražde, dr. Fuada Rovčanina, osoba za koju se sumnja da je progutala drogu u Urgentni centar je dovezeno u 17.20 sati.


– Lice je bilo jako agresivno. Pokušana je lavaža, ali je to jako teško išlo pošto se pacijent jako otimao. Uspjela se uraditi lavaža i onda je iznenada u 17.50 sati došlo do prestanka rada srca i disanja, došlo je do iznenadne, nagle smrti – kazao nam je Rovčanin.

 

Kod podleglog pacijenta spoljašnjim pregledom konstatirane su lakše povrede u obliku oguljotina koljena i potkoljenica, te na podlakticama.

 

Kantonalno tužilaštvo naložit će obdukciju nakon koje bi trebao biti poznat tačan uzrok smrti i sadržaj pakiranja koje je preminuli progutao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.