CRNA HRONIKA

Nožem ih izbo jer su branili njegovu suprugu

Pokušaj ubistva u Gašića naselju

M. ZGONJANIN

27.7.2014


Policija iz Prijedora traga za Goranom Kesićem (45) koji je u subotu 15 minuta nakon ponoći u Gašića naselju nožem nanio teške tjelesne povrede Mirku Kneževiću (42) zvanom Destan, a lakše Dušanu Majkiću (20), koji su pokušali od njegovih udaraca odbraniti njegovu nevjenčanu suprugu Vesnu.

Nakon što ih je izbo nožem, Kesić je pobjegao i policija je do zaključenja ovog izdanja "Dnevnog avaza" tragala za njim.

Povrijeđeni operiran

Knežević, kojeg je Kesić nožem ubo u stomak i lijevi lumbalni dio, u predjelu bubrega, kako nam je rekao, doktor Marinko Lovre, specijalista opšte hirurgije prijedorske bolnice, odmah po prijemu je operiran.

- Ubodna rana od noža u predjelu stomaka bila je duboka između sedam i osam  centimetara. Tokom operativnog zahvata je utvrđeno da nije povrijeđen ni jedan vitalni organ. Pacijent je boravio nekoliko sati na intenzivnoj njezi, a potom je prebačen na Odjel hirurgije. Van životne je opasnosti, svjestan i u stabilnom stanju - kazao je Lovre.

 

Policija patrolira Gašića naseljem

 

Dušan Majkić u napadu je zadobio dvije rane u predjelu lijevog koljena i lakta lijeve ruke i  on je nakon zbrinjavanja u prijemnoj hirurškoj ambulanti bolnice "Doktor Mladen Stojanović" u Prijedoru pušten na kućno liječenje.

Kako "Avaz" saznaje Kesić i izvjesna Vesna, koja je prema riječima komšija od njega mlađa 20- ak godina, živjeli su u vanbračnoj zajednici kao podstanari u jednoj od kuća u Gašića naselju.

Kesić je Vesnu, tvrde mještani, često maltretirao i tukao.

Policijske patrole

Tako je bilo i u subotu, kada je Vesna spas od pomanihtalog Kesića koji je išao za njom  pokušala da potraži nekoliko kuća dalje. Tu ju je Knežević pokušao zaštititi.

- Ne znam da li mu je ona djevojka ili žena, ali je u međuvremenu pobjegla od njega jer je. Kada je prvi put došao otjerao sam ga. Rekao sam mu da je ostavi na miru. Nije prošlo dugo vratio se opet, i nožem iznenada ubo mene i mog kolegu. Oborio sam ga na zemlju, no kad sam vidio svoju krv pustio sam ga - ispričao je Knežević.

O pokušaju ubistva  obaviješteno je i nadležno Tužilaštvo iz Banjaluke, područna kancelarija u Prijedoru, a u Gašića naselju u subotu je bilo pojačano prisustvo policijskih patrola koje su tragale za bjeguncem.

Čuli vrisku i galamu

 - Vratili smo se sa sela. Bilo je kasno. U neko doba čuli smo samo vrisku i galamu. I onda se sve umirilo. Tek u subotu ujutru smo saznali šta se dogodilo. Ne znamo zbog čega Vesna odmah nije zvala policiju, nego je bježala - kažu  komšije koje ne žele da se miješaju u ovaj slučaj, a niti da im se otkriva idnetitet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.