CRNA HRONIKA

Optužbe na račun električara koji je planirao oženiti prostitutku: Smajić je pokušao reketirati mog oca

Irhad Zrno, sin Faruka Zrne, vlasnika kafane u Bilalovcu, tvrdi

A. KAPO

27.7.2014


Nakon što je Enver Smajić (28), električar iz Kiseljaka, za naš list izjavio da je zbog prostituke i njegove bivše djevojke Sanje, koja je nelegalno radila u kafani Faruka Zrne zvanog Fako, doživio životni, finansijski i ljubavni brodolom, redakciji "Avaza" obratio se Irhad Zrno iz Kiseljaka, Farukov sin, koji tvrdi da su optužbe na račun njegovog oca netačne.

 


Vezana vijest: Planirao brak sa prostitutkom koja mu je izvukla 13.000 KM

 

Prijetio sestri

- Vjerujte da otac nije imao snage da priča o lažima Smajića, te je mene zamolio da iznesem pravu istinu - kaže na početku razgovora za "Avaz" Irhad Zrno.

Podsjećamo, Smajić je za naš list kazao, između ostalog, da mu je Sanja izvukla 13.000 maraka, koje je morala predati Faruku, jer je njen svodnik i makro.

 

Enver Smajić: Doživio finansijski i ljubavni brodolom

 

- To sve je jedna velika laž koju je iznio čovjek koji je registrirani narkoman. Čak nije tačno ni da je otac vlasnik ugostiteljskog objekta, jer je kafana registrirana na moju majku. Pitajte bilo koga u Kiseljaku i okolici ko je porodica Zrno i sve će vam biti jasno - kaže Irhad.

Prema njegovim riječima, jedina tačna činjenica koju je iznio Smajić je da je nekoliko puta bio u kafani njegovog oca.

- Mislim da je bio tri ili četiri puta. Svratio bi na piće i to bi bilo sve. Međutim, ubrzo je počeo tražiti reket od mog oca. Prvo je tražio 300 pa 400 te na koncu 500 maraka. Mi smo to sve prijavili policiji. Pošto mu reketiranje nije pošlo za rukom, pokušao je od oca izvući pare tako što je prijetio mojoj sestri. I to smo prijavili policiji. Dakle, on je pokušao od sebe napraviti žrtvu, a zapravo smo mi ti koji smo žrtve - pojasnio je Irhad.

Kućanski poslovi

Što se tiče Sanje, Irhad je rekao da nije tačno da ona uopće radi u ugostiteljskom objektu.

- Nama je inspekcija dolazila nekoliko puta i nikad ništa sporno nije našla. Prava istina je da se ona povremeno brine o mom djetetu i obavlja kućanske poslove, jer mama nije u stanju, budući da je srčani bolesnik. Djevojka živi na Palama i nekad, kada mora ostati duže, zna i prespavati kod nas. To je sve - tvrdi Irhad.

Irhad je na kraju poručio da se i njegovi navodi mogu provjeriti u nadležnim službama.

- Obratio sam se vašem listu jer moja porodica nikad nije imala ni najmanju mrlju. A želim tako i da ostane - kazao je na kraju razgovora za "Avaz" Irhad Zrno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.