CRNA HRONIKA

Državljanin BiH uhapšen u "seatu" francuskih tablica

zbog potrage po potjernicama

Redakcija

28.7.2014

Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška su na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška 27. jula 2014. godine lišili slobode državljanina BiH, V. E. (1987.) jer je kontrolom utvrđeno da je za njim Općinski Sud Mostar raspisao potjernicu zbog krivičnog djela "teška krađa".

Lice je kontrolirano prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu u vozilu marke "seat" registarskih oznaka Republike Francuske. V. S. je 28. jula 2014. godine u jutarnjim satima predat službenicima Sudske policije Posavskog kantona na dalje postupanje.

Policijski službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su 27. jula 2014. godine u 19 sati lišili slobode državljanina BiH, R. A (1979.) nakon što je graničnom kontrolom putnika na letu iz Ljubljane utvrđeno da lice potražuje Općinski sud Visoko zbog krivičnih djela: "nasilničko ponašanje", "ugrožavanje sigurnosti" i "otuđenje tuđe stvari". R. A. će tokom današnjeg dana biti predat nadležnom sudu na dalje postupanje.

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik su 26. jula 2014. godine u 6,30 na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak lišili slobode državljanina Republike Srbije K. B. ( 1992.), nakon što je graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje Interpol Wiesbaden zbog krivičnog djela "oružana pljačka".

Lice je kontrolirano na ulazu u BiH,u autobusu redovne linije na relaciji Niš – Banjaluka. K. B. je 26. jula 2014. godine u 11,40 predat službenicima Sudske policije Suda BiH na dalje postupanje, saopštili su iz Granične policije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.