CRNA HRONIKA

I ako otkriju lopove, neće pronaći novac

Šaban Kahrimanović izgubio nadu

M. Zgonjanin

29.7.2014

 


Šaban (81) i Azemina (77) Kahrimanović, mještani Trnopolja kod Prijedora, kojimA su još nepoznati lopovi iz kuće 9. jula u kasnim večernjim satima odnijeli životnu ušteđevinu, oko 35.000 maraka i zlatni nakit, jučer su u krugu najbliže porodice i prijatelja dočekali prvi dan Ramazanskog bajrama.

Polovan krov

Kažu da su sretni što im je u posjeti kćerka Mirsada, zet Husein i unuka Mirela, koji su za Bajram stigli iz Ljubljane, ali istovremeno i tužni jer još s nestrpljenjem iščekuju da policija pronađe lopove koji su im ukrali sve ono što su godinama, otkidajući od vlastitih usta, uštedjeli.

- Na kuću sam stavio polovan krov, u dnevnoj sobi nemam lustera. Nisam htio da diram ušteđevinu, jer sam je čuvao za crne dane. Ni ja ni supruga nismo htjeli biti nikom na teretu. Sad čekam, a ne znam šta. Velika je svota u pitanju, mnogo dana je prošlo i nešto ne vjerujem da će pronaći novac, čak i ako otkriju one koji su nas pokrali. Iskreno, ne bih htio ni znati ko je to uradio. Jer, teško je proći pored takvih ljudi - kaže Šaban, kojem je teška krađa, nakon dva infarkta, samo dodatno pogoršala zdravstveno stanje.

Za razliku od njega, supruga Azemina i kćerka Mirsada Huskić ipak bi voljele da vide one koji su to uradili. Da ih pogledaju u lice.

- Htjela bih ih pitati kako su mogli opljačkati čovjeka koji je svakom, ne gledajući ni naciju ni vjeru, izlazio ususret i pomagao. Sreća je da moji roditelji u vrijeme pljačke nisu bili u kući jer ko zna šta im se moglo dogoditi.

 

Istraga u toku


Nadam se da će biti otkriveno ko su ti koji se ničeg ne libe, pa čak ni tog da ljude opljačkaju u vrijeme dok se Bogu mole - kazala nam je jučer Mirsada, koja je u ime svojih roditelja beskrajno zahvalila lokalnom efendiji Mujagi Deliću i njegovoj supruzi Mersihi, koji su im prvi nesebično pritekli u pomoć.

Iz CJB Prijedor su nam kratko potvrdili da je u toku potraga za počiniocima.

- Naši službenici rade na rasvjetljavanju ove teške krađe. Postoje određene operativne informacije koje se provjeravaju. U narednom periodu bit će provedene određene aktivnosti - rekla nam je Marija Matić, portparol CJB Prijedor.

Inače, nekoliko dana nakon ove krađe u CJB Prijedor privedeno je i saslušano više osoba, kojima je provjeravan alibi.

 

Šaban: Ušteđevinu čuvao za crne dane

 

Često ih obilazi policija

Kahrimanovići i njihova kćerka su nam jučer kazali da ih policija često obilazi. Ponavljaju da nikom nisu pričali da u kući imaju toliki novac.

- Čak ni ja, njihova kćerka, nisam znala za to da imaju ušteđevinu - kazala nam je Mirsada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.