CRNA HRONIKA

Razbojnici pucali pored nogu radnika pa pobjegli sa 1.300 KM

Oružana pljačka benzinske pumpe u mjestu Tatarbudžak kod Žepča

R. AGIĆ

30.7.2014

 

Dvojica razbojnika, maskirana fantomkama i naoružana automatskim puškama, u ponedjeljak dva sata poslije ponoći opljačkala su benzinsku pumpu “Energopetrol”, koja  se nalazi u mjestu Tatarbudžak kod Žepča.

Kako saznajemo, razbojnici su upali u benzinsku pumpu te su uz prijetnju puškom tražili novac od radnika M. Č. U jednom trenutku jedan od razbojnika je pucao iz puške pored nogu radnika, koji se nalazio za pultom.

Nakon što su dobili novac iz kase, stavili su ga u torbu koju su imali sa sobom te su pješice pobjegli, kako saznajemo, u pravcu Maglaja.

Policiju je nakon razbojništva pozvao drugi radnik M. T., koji se u trenutku pljačke nalazio u magacinu. Budući da je tokom pljačke upotrijebljeno oružje, prava je sreća što nije bilo povrijeđenih osoba.

Benzinska pumpa posjeduje videonadzor te je kompletan tok pljačke snimljen. Snimak su izuzeli policajci, što bi trebalo biti od pomoći istražiteljima u toku daljnje istrage. Prema nezvaničnim informacijama, na snimku se vidi kako je jedan od razbojnika stariji.

Uviđaj su obavili policajci i istražitelji Policijske stanice Žepče.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.