Trojica muškaraca odvela djevojčicu u Banju Luku?

O nestanku Tijane Jurić iz Subotice obaviješten i MUP RS

V. STEVANOVIĆ
31.07.2014 22:55

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova  Republike Srpske dobilo je od Interpola u utorak podatke o raspisanoj potjernici za 15-godišnjom Tijanom Jurić iz Subotice, koja je nestala u noći sa 25. na 26. juli ove godine, potvrđeno je za “Dnevni avaz” iz MUP-a RS.

Bez informacija

U zahtjevu Interpola navodi se, između ostalog, da je potrebno provjeriti informacije, raspisati potragu te locirati djevojčicu.

- Nakon što smo dobili Interpolovu potjernicu koja podrazumijeva potragu, odnosno potrebu za lociranjem nestale osobe, pristupilo se odmah operativnom radu na terenu, ali za sada nemamo nikakvih informacija – kazala nam je jučer Mirna Šoja, portparol MUP-a RS.

Prema pisanju srbijanskih medija, djevojčica je posljednji put viđena na fudbalskom turniru u Sportskom centru Rata u Bajmoku. Sa prijateljima je prisustvovala sportskom događaju, ali se na povratku kući odvojila od društva i otišla nazad u sportsku halu da bi vratila pozajmljenu majicu.

Na društvenim mrežama i stranicama za razmjenu informacija u utorak se pojavila informacija o nestaloj djevojčici - da je nestala Tijana navodno primijećena u Republici Srpskoj.

Crni auto

- Danas (utorak, op. a.) neki crni BMW bosanskih tablica stao je kod moje kuće i pitao mog dedu, jer je on bio pored puta, gdje se ide ka Banjoj Luci. I deda je objasnio i zvao te momke na rakiju. Oni su izašli i izveli za sobom jednu curu, sva je bila uplakana, ista Tijana. Meni je odmah sinulo i ja sam se njoj obratila: “Ej, ti si mi nešto poznata.” Odmah je skočio jedan od one trojice i rekao: “Idemo.” I otišli su. Ja sam dedi rekla da mislim da je to Tijana i baka nije dozvolila da deda zove policiju – navodi se u objavljenom komentaru koji je izazvao lavinu reakcija, ali je ubrzo i izbrisan?!

Više od 500 građana Subotice samoinicijativno se organiziralo i krenulo u potragu za djevojčicom, mimo MUP-a Srbije, Žandarmerije, policije Mađarske i Belgije, Interpola, a sada i MUP-a RS.

Očajni otac Igor zamolio je putem medija sve one koji su primijetili djevojčicu ili imaju informacije o njenom kretanju da se obrate najbližoj policijskoj stanici.

Pronađena patika

Djevojčica je nestala u noći sa 25. na 26. juli, a na mjestu nestanka policija je pronašla bijelu patiku “starku”. Policijska uprava Subotice moli sve građane da, ukoliko imaju bilo kakve informacije u vezi s nestankom, prijave na broj telefona 192, odnosno na mobilni telefon 064/8927365.

NA VRH