CRNA HRONIKA

Riješen slučaj dvostrukog ubistva u Trnopolju: Zikrija Krkić osumnjičen da je iz osvete ubio Balića i Redžića

Policija najavila dodatna saslušanja

M. Z.

31.7.2014

 

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor je potvrđeno da je riješen slučaj dvostrukog ubistva u Prijedoru, odnosno otkriven ubica Muharema Balića i Almira Redžića.

Kako "Avaz" saznaje Zikrija Krkić (41) iz Trnopolja osumnjičen je za ubistvo Balića i Redžića. Krkić prema priči mještana pripada vehabijskom pokretu i navodno je bio u sukobu s Almirom Redžićem.

 

Osumnjičeni Krkić prevezen je nešto iza 18 sati kombi vozilom u pratnji specijalne policije iz Prijedora u Banja Luku, gdje je u 19 sati predat tužilaštvu.

 


Na vanrednoj press konferenciji, koja je počela u 19.15 sati, novinarima se obratio Radomir Dukić, načelnik krim policije CJB Prijedor.


Dukić je potvrdio, navodeći inicijale osumnjičenog, da je policijska istraga još u toku i da "predmeti i pronađeni materijalni dokazi upućuju na to da je K.Z. osumnjičen za dvostruko ubistvo u Trnopolju".

Ostala trojica osumnjičenih koja su sinoć uhapšena u Trnopolju puštena su na slobodu, ali je Dukić rekao da se istraga u ovom slučaju nastavlja i da će najvjerovatnije biti još saslušanja.

On je i ovom prilikom isključio koristoljublje te nacionalnu ili vjersku mržnju kao motiv ubistva, rekavši da je prema njihovim saznanjima motiv ubistva osveta. O kakvoj osveti se radi Dukić nije želio govoriti zbog daljnje istrage osim što saznajemo da je osumnjičeni za ubistvo bio ranije u sukobu sa ubijenim Almirom Redžićem.

 

Inače, policija je na ovom slučaju radila skoro 70 sati neprekidno, i kako je naveo Dukić, pod velikim pritiskom i tenzijama pojedinaca koji su istragu, da li namjerno ili slučajno, pokušali odvesti u pogrešnom smjeru.

 

Podsjetimo, policija je sinoć oko 19.00 sati uhapsila četiri lica u Trnopolju, kod Prijedora, koja su saslušana u vezi s ubistvom 62-godišnjeg Muharema Balića i 48-godišnjeg Almira Redžića koji su ubijeni u ponedjeljak oko 23 sata u objektu "San" u Trnopolju.


Slobode su lišeni K. Z.,  K. A., T. M. i K. H. Iz CJB Prijedor ranije danas je saopšteno da je na osnovu naredbe Okružnog suda Banja Luka izvršen pretres na više lokacija i prilikom čega je pronađena i oduzeta određena količina vatrenog naoružanja i municije.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.