Na području Travnika pronađena plantaža marihuane

Uhapšena jedna osoba

J. B.
31.07.2014 21:55

 


U posljednjih nekoliko dana službenici Sektora kriminalističke policije su MUP-a SBK, radeći na poslovima sprječavanja zloupotrebe opojnih droga, prikupili saznanja da osoba  inicijala D.T. (43) iz Travnika proizvodi opojnu drogu marihuanu.
 
Nakon izvršenih provjera, pribavljena je naredba Općinskog suda Travnik za pretres kuće i pratećih objekata osumnjičenog, te su danas, uz pomoć službenika Jedinice za podršku i službenika PS Travnik, izvršili pretres na području Travnika. Pretresom je pronađena manja plantaža biljaka za koju se sumnja da se radi o marihuani.
 
Osumnjičeni je lišen slobode i nad njim je provedena kriminalistička obrada zbog sumnje na izvršenje krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Travnik biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.
 
Današnja aktivnost je samo jedna u nizu koju je Sektor kriminalističke policije proveo ove godine na sprječavanju zloupotrebe opojne droge, te je nastavak akcije iz Viteza prije deset dana kada su slobode lišene tri osobe, odnosno akcije „Sigurnost“ prije nekoliko mjeseci,  kada je slobode lišeno osam osoba sa područja SBK, te   pronađeno i oduzeto preko dva kilograma opojne droge marihuana, saopćeno je iz Ureda komesara MUP-a SBK.

NA VRH