CRNA HRONIKA

Ukupna šteta se procjenjuje na oko 50.000 KM

Požar na objektu za preradu i sušenje ribe u Vitezu

E. R.

1.8.2014

Jutros oko 3,10 sati u dva vatrogasna društva koja djeluju u Vitezu iz Policijske stanice Vitez je dojavljen požar na objektu za preradu i sušenje ribe "MHE – GMS Vitez", čiji vlasnik je Mirko Šakić.

- Do požara je došlo najvjerovatnije usljed zapaljenja peći za sušenje ribe koja radi na plin, a što je opet posljedica ljudske nepažnje, kazao je Šakić.

Policijskoj stanici Vitez požar je prijavio noćni čuvar koji je i jedini bio u objektu u trenutku kada se desio nesretni slučaj.

Vatrena stihija je zahvatila kompletnu krovnu konstrukciju objekta, čija šteta se procjenjuje na oko 10 hiljada maraka.

- Električne instalacije su potpuno uništene, izgorjela je i peć za sušenje ribe čija vrijednost iznosi 3.800 KM, namještaj, te nekoliko električnih aparata kao i izvjesna količina ribe koja se tu nalazila, tako da prema trenutnoj procjeni ukupna šteta iznosi oko 50.000KM, rekao je Vladimir poslovođa Ribnjaka.

- U gašenju požara su učestvovala dva vatrogasna društva, DVD Stari Vitez i DVD Vitez, sa 8 vatrogasaca i 2 navalna vozila, koji su već u 3,26 sati bili na licu mjesta, kada je požar i lokalizovan, a potpuno likvidiran u 3,55, čime je izbjegnuta veća materijalna šteta, rekao je Muharem Čupina komandir "DVD-a Stari Vitez".

Inače objekat za preradu i sušenje ribe se nalazi u sklopu kompleksa etno sela "Čardaci" i bazena "Ribica", a tu se još nalazi ribnjak iz kojeg se vadi i poslije prerađuje i suši riba za potrebe restorana koji se također nalazi u sklopu ovog kompleksa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.