CRNA HRONIKA

Drama na ulicama Sarajeva: Damir Delić ranjen u nogu u razmjeni vatre s policijom

Nakon što je napao djevojku i ukradenim automobilom pokušao pobjeći

Dž.Bl.

2.8.2014


U blizini zgrade sarajevske općine Stari Grad danas oko 16.50 sati dogodila se pucnjava.

Kako nezvanično saznajemo, jedna osoba je uhapšena, a na mjesto pucnjave osim policije stigla su i kola Hitne pomoći. Pomoć je na licu mjesta, kako se vidi na slikama, ukazana jednom policajcu.

 

Saznajemo da je muškarac pucao na policiju koja je uzvratila vatru. Ranjen je, uhapšen i prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje mu je urađena dijagnostika.

 

- Policijskoj upravi Novo Sarajevo oko 16.35 sati jedna djevojka je prijavila da je u ulici Grbavička do broja 12 fizički napadnuta od strane nepoznatog muškarca. Taj muškarac je primjećen u Vilsonovom šetalištu. Djevojka je pokazala policajcima na njega. Oni su mu prišli i zatražili da im pokaže ličnu kartu. Međutim, iz torbice umjesto lične karte on je izvadio pištolj i zatražio da oni spuste svoje oružje jer će u suprotnom pucati. Oni su to i učinili. Nakon toga, krenuo je u pravcu Skenderije te ukrao vozilo Mercedes. Krenuo je potom u pravcu općine Stari Grad, gdje su ga policajci u ulici Obala Kulina bana zaustavili. On je istrčao iz vozila kroz pasaž i uperio pištolj prema policajcima. Oni su uzvratili vatrom. Pogođen je u desnu potkoljenicu. Ekipa Hitne pomoći stigla je na lice mjesta. Nakon toga je prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu radi daljnjeg ljekarskog zbrinjavanja. Radi se o D.D. (34) iz Sarajeva – izjavio je Irfan Nefić, portparol sarajevske policije.

 

Kako saznajemo radi se o Damiru Deliću.

 

On će tokom sutrašnjeg dana biti predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.