CRNA HRONIKA

Klanjana dženaza Nedimu i Jasminu Džafiću

Nakon tragedije u Tojšićima od Kalesije

F. S.

4.8.2014

 

Danas je na mezarju kod džamije u Donjim Raincima, općina Kalesija, klanjana dženaza Nedimu (Dževad) Džafiću (26) i Jasminu (Huso) Džafiću (26), dvojici mladića  koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Tojšićima, u nedjelju, sat iza ponoći.


Rođaci Nedim i Jasmin nalazili su se u automobilu marke „Audi“, koji je, nakon što je Nedim izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s puta i udario u drvo. Obojica su poginula na licu mjesta. Njihova beživotna tijela iz smrskanog auta su izvukli kalesijski vatrogasci.

 

Prema nezvaničnim informacijama uzrok saobraćajne nesreće je brza vožnja.

Dženazu, kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada vjernika, predvodio je mjesni imam Nermin ef. Spahić.

U Kalesiji još uvijek vlada tuga i nevjerica zbog dva prerano ugašena mlada života. Nedim Džafić je sin rahmetli Dževada Džafića, dobitnika najvišeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan". O njemu i o njegovom rođaku Jasminu njihovi poznanici, prijatelji i komšije imaju samo riječi hvale. Obojica su bili zaposleni. Nisu bili oženjeni.

Na dženazi smo zatekli i Muhameda Zulića, čiji su sinovi Jasmin (28) i Nermin (23) također poginuli u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila prije deset mjeseci, u oktrobru prošle godine.


 - Ja najbolje znam kako je njihovoj prodici. Ali, sve je ovo Božija volja i tu se ne može ništa promijeniti, kaže još uvijek skrhan bolom Muhamed Zulić.

Pogibija Nedima i Jasmina Džafića posjetila je Kalesijce i na tešku saobraćajnu nesreću koja se dogodila u oktobru 2011. godine u Babajića kod Kalesije, kada je izginula sedmeročlana porodica Ćatić iz Vlasenice.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.