CRNA HRONIKA

Pljačke kuća i vikendica učestale kao epizode TV sapunica

I to je život

E. Muračević

4.8.2014

 

U vrijeme sezone godišnjih odmora sve su učestalije provale u kuće, stanove, vikendice, poslovne prostore...

Crne hronike svakodnevno su pune podacima o  ovim krivičnm djelima. Uprkos mjerama samozaštite, pa i policijskoj prismotri lopovi, vrlo brzo, prazne objekte na koje su se usmjerili. Obično to rade u trenucima kada u njima nema vlasnika.

 
No, njihov bezobrazluk ide dalje pa se, nerijetko, lopov i vlasnik objekta znaju srest "licem u lice".

Sa problemom provala u svoje obkekte susreću se i žitelji vogošćanskog naselja Krivglavci nastanjeni u blizini nekadašnjeg strelišta JNA. Po riječima mještanina Hasiba Muminovića, više od dvadeset stambenih i vikend objekata stalna su meta lopova te se žitelji ovog kraja počinju plašiti i za vlastitu sigurnost. Pljačke kuća i vikendica učestale su kao epizode televizijskih sapunica.

- Moj stambeni objekat opljačkan je dvanaest puta, kaže Hasib Muminvić. U komšiliku nema stambenog ili vikend objekta u koji lopovi nisu ušli šest, sedam, a u neke i po petnaest puta. Policija uredno obavi uviđaj.

Međutim, mi nemamo nikakve povratne informacije o tome da li je neki od lopova otkriven.

Namjeravamo u skorije vrijeme održati jedan sastanak sa predstavnicima općine  i policije kako bi razmotrli mogućnosti poduzimanja značajnijih mjera vezanih za sigurnost naše imovine.  Ako se ovako nastavi mogla bi  biti ugrožena i bezbjednost ljudi.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.