CRNA HRONIKA

Amar: Vidimo se u nekom drugom životu, ovdje za mene nema mjesta

Mladić iz Tešnja ostavio poruku na Facebooku i objesio se, najvjerovatnije, zbog djevojke

H. ČALIĆ

5.8.2014

 


Na mezarju Vinište u Docu kod Tešnja jučer je obavljena dženaza 28-godišnjem Amaru Jašiću, koji je u subotu u porodičnoj kući u naselju Dolac počinio samoubistvo vješanjem. Njegova smrt, osim rodbinu, šokirala je i sve mještane Tešnja, jer je na svom Facebook profilu najavio da će se ubiti i niko ga u tome nije mogao spriječiti.   

- Vidimo se u nekom drugom životu i u nekom boljem svijetu, ovdje za mene, jednostavno, više nema mjesta... čuvajte se i pazite na sebe, pa možda jednog dana i uspijete shvatiti... imate posljednji pozdrav od jaše - napisao je Amar na Facebook profilu, čime je alarmirao svoje prijatelje da ga pokušaju odvratiti od tog čina, ali, nažalost, bezuspješno.

 

Bol i tuga

 

Ekipa „Dnevnog avaza“ jučer je pred kućom žalosti zatekla Amarovu majku Nusretu, oca Fehru, braću Anesa i Ajdina, nanu Zlatu, ali i Bilija Agića, Amarovog najboljeg prijatelja.

Otac Fehro zahvalio je svima koji su jučer došli da podijele bol s porodicom.
 
- Sa sapurugom sam bio na moru. S Amarom smo kontaktirali porukama. Ništa nije ukazivalo na tragediju. I kako bi, kada sa sinom za 28 godina nikada nisam imao problema. U subotu, 2. avgusta, u 10.45 sati poslao nam je svoju posljednju poruku u kojoj je pisalo: „Nemojte me više zvati, kada dođete, razgovarat ćemo“ - kaže otac Fehro.

Fehro i supruga Nusreta su, ipak, odmah krenuli kući, došli su i nije im bilo jasno šta se događa. U međuvremenu je, nakon objavljene strašne Amarove poruke na Facebooku i dramatične potrage po cijelom selu i gradu Tešnju, koju je predvodio Bili Agić, otac Fehro u nedjelju pronašao sina obješenog u porodičnoj kući.


Amarova tetka Safeta Tuković ne zna motive koji su doveli do smrti njenog bratića. Uplakanih očiju kaže da je znala za neke njegove probleme, razgovarala bi s njim dok je bilo vremena.

 

Očaj prijatelja

 

- Zajedno smo bajramovali, Amar je bio raspoložen, nije pio, niti ikome probleme pravio. To za internet ne znam - kazala je Safeta.

Grupa Amarovih prijatelja je u šoku, a na naše pitanje je li mladića u smrt otjerala ljubav, rekli su da je tajna s njim otišla u mezar. Ipak je u jednom trenutku Amarov najbolji drug Bili Agić kroz suze izustio možda krucijalnu rečenicu: „Ona je kriva za sve“, misleći na Amarovu djevojku.

Prema oproštajnoj poruci i pjesmi koju je Amar postavio na svom profilu, najvjerovatnije je iznevjeren.

Jedan od njegovih prijatelja, pokušavajući ga odvratiti od samoubistva, napisao mu je: “Brate, nemoj učiniti gluposti... nabaviće ti brat i curu i auto. Možeš raditi kod mene... budi pametan... ne čini gluposti, molim te.”

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.