CRNA HRONIKA

Svađali se kome će pripasti kćerka nakon razlaza

Nastavljeno suđenje zbog ubistva nevjenčanog supruga

A. Aljimi

5.8.2014

 

 


Svjedočenjem Aldijana Dajidžića, u čijem stanu je 1. aprila ove godine ubijen Smajo Hadžimusić (25), u Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je nastavljeno suđenje njegovoj nevjenčanoj supruzi Enisi Eminović (20). Prema navodima iz optužnice, ubistvu je prethodila svađa nevjenčanih supružnika, a tog dana su, prema iskazu optužene, oboje konzumirali i narkotička sredstva.

Tražio savjet

Dajidžića je jučer ispitala tužiteljica Emina Ruždić. On je kazao da je Smaju poznavao pet godina te da su se upoznali u KPZ-u Sarajevo, gdje su obojica bila u pritvoru.

- Zasnovali smo prijateljski odnos, a tog dana Smajo je s nevjenčanom suprugom Enisom došao u moj stan koji se nalazi u ulici Sutjeska. Sjedili smo u dnevnom boravku i razgovarali o sitnim problemima koje je imao s Enisom. Oni su došli ujutro, a ja sam u stanu bio sa svojom nevjenčanom suprugom Zlatom Mujkić i našom kćerkom. Ranije sam čuo da su Smajo i Enisa imali  nesuglasice i ljubavne probleme. Smajo mi je kazao da voli Enisu, ali da ne može više s njom. Oni su trebali razgovarati kome će pripasti dvogodišnja kćerka kada se raziđu, a od mene je tražio savjet – kazao je Dajidžić.

Svjedok je, nadalje, pojasnio da se nije želio previše miješati u probleme koje je Smajo imao s Enisom.

- Čuo sam da su se mnogo voljeli. Žao mi je što su im životi uništeni. Oni su se i mirili i svađali. Smajo je mirnim tonom govorio, a Enisi je to sve teško padalo. Kada sam otišao do kuhinje, čuo sam kako Smajo govori “Aldo, zbode me”. Nisam vidio da su se sukobili fizički. Kada sam ušao u dnevnu sobu, Smajo je bio u polusjedećem položaju, a Emina je bila iznad njega. Plakala je i bila je van sebe. Vidio sam da je Smajo teže povrijeđen, a na majici je imao krvavu fleku. Zavrnuo sam majicu i vidio ranu. Zvali smo Hitnu pomoć. Kazali su da će doći za tri minute. Uzeo sam Smaju u naručje i ubacio ga u svoj auto te sam ga odvezao u KUM. I Emina je bila s nama – pojasnio je Dajidžić.

 

Dajidžić: Uništeni životi

 

 

Histerični plač

Dajidžić je kazao da je Enisa tokom vožnje prema bolnici histerično plakala i pitala hoće li Smajo ostati živ.

- Nakon što su Smaju preuzeli ljekari vratio sam se u stan, a tamo su već bili policajci. Vidio sam nož u sudoperi. Znam da je Enisa jednom ulazila u kuhinju da natoči vode. Inače, set noževa se nalazi u kuhinji – rekao je Dajidžić.

Enisin branilac Omar Mehmedbašić pitao je svjedoka je li vidio ubistvo, na šta je on odgovorio da nije vidio ko je prvi uzeo nož te ko je na koga nasrnuo. Mehmedbašić je, također, pitao svjedoka je li mu poznato da je ubijeni bio u vezi s Enisom kada je bila maloljetna, na šta je svjedok odgovorio da jeste.    

Sljedeće ročište zakazano je za 23. septembar ove godine.


Odšteta od 100.000 KM


Ibrahim Hadžimusić, otac ubijenog Smaje, jučer se pridružio krivičnom gonjenju optužene Enise Eminović. On je, također, postavio odštetni zahtjev u visini od 100.000 maraka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.