CRNA HRONIKA

Bračni par Jović u samo tri mjeseca sahranio oba sina

Bosanska Kostajnica zavijena u crno nakon utapanja 16-godišnjaka

M. ZGONJANIN

6.8.2014

 


Ognjen Jović, 16-godišnjak iz Bosanske Kostajnice koji se u nedjelju ujutro utopio u Starigrad Paklenici kod Zadra pred očima majke Dubravka, jučer je sahranjen na gradskom groblju Čekinovac u Bosanskoj Kostajnici.

Bolan gubitak

Na istom groblju prije nepuna tri mjeseca sahranjen je i njegov pet godina stariji brat Aleksandar Jović, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći na samom ulazu u Bosansku Kostajnicu.

Nesretni roditelji Ognjenovo tijelo dovezli su preksinoć u Bosansku Kostajnicu. Navodno nisu dozvolili obdukciju koja je trebala biti obavljena u Općoj bolnici u Zadru. Zvanični uzrok smrti dječaka je utapanje, mada se nezvanično spominje i zastoj srca. Inače, Ognjen je završio prvi razred srednje škole u Bosanskoj Kostajnici.

Drago Bundalo, načelnik općine, zahvalio je jučer Ambasadi BiH u Hrvatskoj koja im je nesebično pomogla u ovoj vrlo teškoj situaciji.

- Nisu zatvorili ured dok nisu završili papirologiju koja nam je bila potrebna da bismo tijelo dječaka što prije dovezli u BiH. Općina je pomogla ovoj nesretnoj porodici, ali i svi mještani koji im, šokirani tragedijom, nesebično i samoinicijativno novčano pomažu. Nažalost, i pored saučešća i pomoći, njihov gubitak je jednostavno nenadoknadiv i ovo je ogromna tragedija i bolan gubitak za sve nas - kazao nam je jučer Bundalo.

 

Mjesto gdje je na motociklu poginuo Aleksandar

 

 

Stravična vijest

Prijatelji porodice i komšije koje nisu željele da se njihovo ime spominje u javnosti pričaju da je majka Dubravka teško podnijela Aleksandrovu smrt.

- Bila je očajna i u vrlo teškom stanju. Nagovarali su je da zajedno odu negdje kako bi malo došla sebi. A onda ova stravična vijest. Jednostavno, ne znamo kako će nesretna žena sve to podnijeti. Prosto se bojimo i strahujemo za nju, jer je i s gubitkom prvog djeteta bila na ivici snage - rekli su nam jučer neki od Kostajničana šokirani zbog tragedije Jovića, koji su u nepuna tri mjeseca izgubili dva sina i ostali sami.

Podsjećamo, nesretni dječak utopio se pred očima majke koja je, nakon što nije izronio, panično zvala kupače u pomoć. Reanimacija nije pomogla, tako da su ljekari nakon dolaska Hitne pomoći mogli samo konstatirati smrt. Jovići su na more otišli u subotu, a tragedija se dogodila u nedjelju ujutro.

 

Nesebična pomoć

 

Drago Bundalo, načelnik općine, zahvalio je jučer Ambasadi BiH u Hrvatskoj koja im je nesebično pomogla u ovoj vrlo teškoj situaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.