CRNA HRONIKA

U sudaru kombija iz BiH i Toyote iz Zadra 13 lakše povrijeđenih

saobraćajna nesreća u hrvatskoj

(M.C)

6.8.2014

U saobraćajnoj nesreći se danas oko 9,25 sati dogodila u Đevrskama ozlijeđeno je 13 osoba, izvijestili su iz šibenske policije.

Samo zbog puke sreće i snalažljivosti vozača mini-busa Mercedes prijevozničke tvrtke ČOKI-TRANS iz Ključa (BiH) koji je prevozio 17 putnika, odreda mještana tog gradića, na ljetovanje u Biograd, sudar s terencom Toyota Rava zadarskih registarskih oznaka završio je tek s lakše ozlijeđenim putnicima. Nakon nesreće su putnici s više kola Hitne pomoći prebačeni u kninsku bolnicu Hrvatski ponos, jednako kao i vozač i putnici iz Toyote, piše jutarnji.hr..

Svi otpušteni iz bolnice

Neslužbeno doznajemo kako je do sudara došlo nakon što je u jednom zavoju vozač Toyote prešao dijelom vozila na suprotnu kolovoznu traku. Nakon sudara Toyota se jednako kao i minibus zarotirala na cesti.

Na Hitnom kirurškom prijemu bolnice Opći ponos u Kninu zatekli smo u čekaonici dio od skupine ozlijeđenih turista iz BiH.

Srećom, niko od njih, kao ni osoba iz Toyote, nije zadobio teške ozljede te su nakon trijaže, rentgenske obrade i saniranja ozljeda (ponajviše trzajnih ozljeda vrata i manjih rasjekotina) otpušteni.

- Krenuli smo jutros nešto prije 5 sati iz Ključa na ljetovanje u Biograd - kazao nam je jedan od putnika. - Išli smo s dva autobusa u koloni koja je držala propisan razmak. Dio nas je spavao, dio bio polubudan i odjednom smo začuli strahoviti udarac, lomljavinu, te smo osjetili opasno naginjanje autobusa i kočenje. Zatim su uslijedili udarci glavama u sjedišta ispred sebe. Izašli smo van i ugledali prestrašeno prizor sudara. Tražili smo se među sobom i dozivali. Kada smo uvidjeli da smo svi na broju, postalo nam je odmah lakše. Pronašao sam majku i vidio da je dobro. Nakon što me ugledala i prepipala po tijelu želeći se uvjeriti da sam u komadu, sjela je i drhtavim rukama doslovno palila cigaretu za cigaretom

Nekolicina ozlijeđenih putnika odlučila se vratiti u Ključ, dok su mlađi s lakšim ozljedama odlučili nastaviti put ka Biogradu.

- Imam Šancov okovratnik i liječnik mi je kazao da moram mirovati - kazala nam je jedna djevojka. - Mirovat ću na plaži i držim da će sve bolje doći na svoje uz more i sunce.

- Sreća što sam uspio zadržati vozilo na cesti, da se ne izvrne jer bi posljedice bile daleko veće, kazao je Slobodnoj Dalmaciji vozač minibusa Enes Dedić, kojega smo zatekli na mjestu nesreće, prije nego je vučna služba odvukla minibus. Njemu je ozlijeđena noga.

 

Vozač minibusa uspio zadržati vozilo na cesti

 

Policija potvrdila: 'Nesreću je skrivio vozač Toyote'

Nešto iza 14 sati službeno se oglasilo i glasnogovorništvo PU Šibensko-kninske sa priopćenjem u kojem naglašava kako je ukupno lakše ozlijeđeno 13 osoba od kojih četvero djece.

Od ukupnog broja ozlijeđenih osoba, 10 osoba, od kojih su dvoje djece, su putnici minibusa, a u Toyoti su bile tri osobe od kojih su dvoje djece.

Nadalje, policija je utvrdila da je do prometne nezgode došlo nakon što je 50-godišnji vozač Toyote iz Zadra zbog neprilagođene brzine, prešao na prometni trak namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera gdje je potom udario u minibus bosanskohercegovačkih registarskih oznaka.

Policija navodi kako će protiv 50-godišnjeg vozača Toyote podnijeti Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.