CRNA HRONIKA

Bivši policajac osuđen na četiri godine i četiri mjeseca zatvora

Presuda Općinskog suda

Dž. BULBUL

7.8.2014

 


Prvostepenom presudom Općinskog suda u Sarajevu, koju je izrekla sutkinja Merima Kurtović-Bilić, Aziz Drakovac (57), penzionisani policajac, osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i četiri mjeseca zbog počinjenja više krivičnih djela.

Proglašen je krivim za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet droga, nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih sredstava te zbog nabavljanja, držanja i nošenja oružja i municije bez odobrenja.

Skank u autu

Službenici Odjela za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo 17. oktobra 2011. godine oko 23.10 sati u ulici Envera Šehovića na broju 13 u Novom Sarajevu uhapsili su Drakovca, kada su na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu zaustavili i pretresli njegovo vozilo Sharan (085-T-917), u kojem su pronašli oko 10 kilograma skanka, tačnije 9.876,96 grama.

Droga je bila upakovana u 10 PVC paketa, svaki težak oko jednog kilograma, omotanih PVC folijom.

 

Droga, oružje i novac zaplijenjeni od Drakovca

 

Pretres kuće

 

Tada su pronađeni i službena policijska jakna s oznakama Federalne uprave policije, kao i bivša legitimacija policajca SRBiH

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, tada je pretresena i njegova kuća u ulici Donje Biosko na broju 19, općina Stari Grad Sarajevo.

Prilikom pretresa pronađeni su poluautomatska puška kalibra 7,62 milimetra, veća količina municije raznih kalibara te dva mobitela “Nokia” i “Samsung” sa SIM karticama. Kod Drakovca je pronađen novac, ukupno 960 KM u raznim apoenima, za koji se smatra da potječe od prodaje droge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.