CRNA HRONIKA

Sinanović novac za ukleti motocikl zaradio u Afganistanu

Tuzla oplakuje tri žrtve stravične saobraćajne nesreće

A. ARNAUTOVIĆ

14.8.2014

 

Poznat je identitet žene stradale u saobraćajnoj nesreći koja se u utorak u poslijepodnevnim satima dogodila kod hotela “Tuzla” na južnoj magistrali u Tuzli.

Izgubljeni životi

Kako nezvanično saznajemo, radi se o 59-godišnjoj Zineti Osmanović iz Tuzle. Policija nije željela saopćiti pune podatke nastradale, jer o tome još nije obaviještena njena porodica. Inače, kćerka nesretne žene živi u inozemstvu.

 

 

- Identificirana je stradala žena. Zna se ko je u pitanju. Riječ je o ženi koja je živjela sama, ali njeno ime ne možemo saopćiti, jer porodica nije obaviještena o smrti - kazao nam je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

 

U istoj saobraćajnoj nesreći život su izgubili Hasan Sinanović (23) zvani Hasko, koji je vozio motocikl Honda, i njegov suvozač Neven Kalesić (23), obojica iz Tuzle. Građani ovog grada žale zbog tri izgubljena života.

Nesreća se dogodila u trenutku dok se motocikl kretao velikom brzinom iz pravca centra grada ka Prinčevoj džamiji. Prema izjavama očevidaca nesreće, motocikl je udario pješakinju dok je prelazila ulicu na pješačkom prijelazu i odbacio ju je pedesetak metara od mjesta gdje je udarena.

Mladići su zatim udarili u saobraćajni znak, a motocikl se zaustavio nakon udara u konstrukciju autobuske stanice.

Prijatelji i članovi porodica u šoku su posmatrali obavljanje policijskog uviđaja, dok su tijela prekrivena plahtama ležala na saobraćajnici. Većina ih je plakala, dozivajući poginule momke.

Bili omiljeni

Ni jučer, dan nakon nesreće, mnogi od njih nisu mogli vjerovati šta se dogodilo mladićima koji su, kako kažu, bili omiljeni u društvu i svi su ih voljeli.

- Hasko je radio u Afganistanu. Vratio se i kupio motocikl. Ne mogu da vjerujem da se ova tragedija desila, posebno zato što znamo da uopće nije volio brzu vožnju. Vozio je sporo i oprezno i uvijek bez kacige, jer je volio pozdravljati raju. Cijela čaršija je znala i njega i Nevena. Bili su to divni i uvijek nasmijani momci. Svima nam je veoma žao - kazao nam je jedan od njihovih prijatelja pod uvjetom da ne navodimo njegovo ime i prezime.

 

Pješakinja živjela sama

 

Drugi prijatelj, koji je, također, želio ostati anoniman, rekao nam je da je Sinanović bio “duša od čovjeka” i da ga je posljednji put vidio u subotu u kafiću “Sloboda”.

Poginuli momci bili su navijači tuzlanske Slobode i članovi popularnih “Fukara”. Ova navijačka grupa na svojoj stranici na Facebooku uputila je posljednji pozdrav Sinanoviću i Kalesiću sljedećim riječima:

 

Sinanović nije volio nositi kacigu

 

- Sjećanje na vas i ljepša vremena vječno će ostat u srcima “Fukara” sa sjevera.

Putem ove društvene mreže od njih su se oprostili i “Robijaši”, navijači zeničkog Nogometnog kluba Čelik, kao i brojni prijatelji.   

Jedan od Kalesićevih prijatelja napisao je: “Bio si ponos Bulevara (naselje u kojem je stanovao, op. a). Sada si legenda.”


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.