CRNA HRONIKA

Provalio u benzinsku pumpu koja ne radi od maja pa aktivirao alarm

lopov ostao bez plijena

Ta.T.

14.8.2014

Provalnik koji je u četvrtak oko 4,30 sati provalio u benzinsku pumpu "Famicoop Doljančić" u Donjoj Mahali kod Orašja ni slutio nije da će u svom lopovskom pohodu ostati praznih ruku. I ako je uspio provaliti i ući u objekat pumpe iz kase nije ukrao ništa jer je ona bila prazna!

- Objekat je osiguran alarmnim sistemom koji je jednoj od zaštitarskih agencija dojavio da je razbijeno staklo na ulaznim vratima. Dežurni zaštitar je odmah pozvao policiju, međutim do njihovog dolaska provalnik je uspio pobjeći. Uviđajem smo utvrdili da je lopov podesnim predmetom razbio staklo ulaznih vrata, a potom ušao u  unutrašnjost. Razvalio je potom i kasu, ali nije ništa ukrao jer je bila prazna. Vjerovatno nije znao da pumpa ne radi od 17.maja od kada je bila poplavljena tako da je u provali ostao praznih šaka - kažu iz policije.

Pumpa u koju je provaljeno nalazi se uz regionalnu cestu Orašje-Bosanski Šamac na lokaciji Šibovača u slabije naseljenom dijelu sela što je provalniku omogućilo provalu. Iz policije nam je rečeno da je u toku potraga za odbjeglim provalnikom kojeg sumnjiče da je izvršio krivično djelo teške krađe u pokušaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.