CRNA HRONIKA

Predložen pritvor za kriminalace koji su ubili i zapalili beskućnika

Vehid Delić pretučan nasmrt

H. Č.

15.8.2014

 


Za trojicu kriminalaca, braću S.S.(22), S.M. (19) obojica iz Gračanice i G.M. (29) iz Doboj Istoka, za koje se sumnja da su jučer ujutru u napuštenoj kući u Gračanici, pretukli gračaničkog beskućnika Vehida Delića (58) nanijevši mu po cijelom tijelu teške tjelesne ozljede, a zatim ga zapalili, kantonalni tužilac predložio je jednomjesečni pritvor, o čemu će odluku donijeti kantonalni sud. Na teret im se stavlja krivično djelo ubistva.

Pomneuta trojica mladića, od ranije poznati kao povratnici u vršenju krivičnih djela, duže vrijeme su se sastajali u napuštenoj kući u centru Gračanice, gdje su pili, galamili i uznemiravali komšije, jučer su, vjerovatno pod dejstvom alkohola, tupim predmetima, iz za sada nepoznatih motiva, pretukli beksućnika Vehida Delića, nanijevši mu po cijelom tijelu teške tjelesne ozljede. On je nađen mrtav nakon što je požar na kući ugašen.

Obdukcija koja će biti obavljena danas, pokazat će pravi uzrok smrti. Danas će na mezarju Šabušau Gračanici biti obavljena džnaza nesretnom beskućniku Deliću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.