CRNA HRONIKA

Poginuli supružnici Nuzhet i Zejna Fetić, kćerka Anela i sin Amel teško povrijeđeni

Epilog strašne nesreće u Vranduku

V. B.

17.8.2014

 

U stravičnoj nesreći koja se sinoć nešto prije 24 sata dogodila u tunelu Vranduk kod Zenice stradala je četveročlana porodica Fetić iz naselja Novi Vranduka. Pritom su živote izgubili otac Nuzhet (42) i majka Zejna (37), a kćerka Anela (14) i sin Amel (19) zadobili teže povrede i hitno prebačeni u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su primljeni pet minuta iza ponoći.

Amel je, zbog povreda glave, na opservaciji na Urgentnom bloku, a Anela je dovezena u komatoznom stanju i nalazi se na Odjelu intenzivne njege KBZ-a. Saznali smo i da su se Fetići autombilom Renault clio vraćali iz sela Orahovice, gdje su bili u posjeti porodici rahmetli Zejne.

Na njih je u tunelu direktno udario automobil VW Passat, kojim je, igre li sudbine, upravljao Kenan Tufekčić (25), a koji je rodom baš iz Orahovice i u momentu nesreće vraćao se kući iz pravca Zenice. Tufekčić je, po svemu sudeći, bio pod dejstvom alkohola, zbog čega je izgubio kontrolu nad svojim vozilom i direktno udario u Renault.

- Vozač VW Passata je u nesreći zadobio lakše tjelesne povrede i ukazana mu je ljekarska pomoć u KBZ-u, nakon čega je i lišen slobode. Nad njim se provodi policijska istraga, a uviđaj na mjestu nesreće obavio je i dežurni tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona - istakla nam je portparolka MUP-a ZDK Aldina Ahmić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.