CRNA HRONIKA

Monstruma koji je silovao kćerku saslušao i sudija

Nakon što je Tužilaštvo predložilo mjeru pritvora

M. ZGONJANIN

17.8.2014

 

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci jučer je odlučivao o mjeri pritvora za 42-godišnjeg Prijedorčanina M. B., koji je uhapšen u četvrtak zbog sumnje da je godinama silovao maloljetnu kćerku.

Potvrdu o tome hoće li M. B. naredni mjesec provesti u pritvoru Kaznenopopravnog zavoda Tunjice nismo dobili zbog neradnog vikenda.

Zaprijećena kazna

Tužilaštvo je u zahtjevu za mjerom pritvora, između ostalog, navelo da traži da se pritvor uhapšenom odredi zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi on mogao ponoviti ovo krivično djelo, za koje je zaprijećena kazna zatvora u trajanju od deset i više godina.

Podsjećamo, uhapšenog je policiji u četvrtak u popodnevnim satima, a nakon što je posumnjala da seksualno zlostavlja njihovu sada već 17-godišnju kćerku, prijavila njegova supruga. Navodno, samo sat kasnije i on se automobilom dovezao pred policijsku stanicu i predao se.

Zaštita identiteta

Nezvanično, riječ je o dobro situiranoj porodici s pristojnim primanjima, a uhapšeni je invalid i kreće se uz pomoć štaka.

Otac monstrum kćerku je prvi put silovao 2008. godine, kada je imala samo 11 godina, a horor kroz koji je prolazila nastavljen je i narednih šest godina.

Iz policije, zbog zaštite identiteta maloljetnice koja je prošla porodični pakao, nije naveden nijedan detalj o ovom slučaju, koji je zgrozio ne samo prijedorsku već i regionalnu javnost.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.