CRNA HRONIKA

Amel Fetić tri dana nakon nesreće u Vranduku pušten na kućno liječenje

Stravičan sudar

V. B.

19.8.2014

 

Amel Fetić (19), koji je i najbolje prošao od svih čalnova svoje porodice, danas je iz Službe za neurohirurgiju Kantonalne bolnice Zenica pušten na kućno liječenje.

Nažalost, njegova se sestra Anela (14), još uvijek se bori za život, dok su rahmetli majka i otac, Zejna i Nuzhet, izdahnuli na licu mjesta u subotu nešto prije ponoći.

-Ljekari su utvrdili da je mladićevo opšte stanje stabilno te i da nema više potrebe za opservacijom. Djevojčica je i dalje u induciranoj komi i nalazi se na Odjelu intenzivne njege, ali je stabilnih vitalnih parametara- ističe portparolka KBZ-a Aida Buro.

Danas je u Banjoj Luci obavljena obdukcija tijela oca i majke, koji će danas nakon ikindije namaza biti ukopani na mezarju Varošište. Mladić koji je u pijanom stanju   izazvao ovu tešku nesreću, Kenan Tufekčić (25) iz zeničkog sela Orahovica, još  od nedjelje je u policijskom pritvoru, a u ponedjeljak mu je pritvor produžen za još mjesec dana.

Tufekčića Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona tereti da je vozeći u pijanom stanju skrivio nesreću s dva smrtna ishoda, te još i dvije teške povrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.