CRNA HRONIKA

Policija uhapsila lopova i kod njega pronašla spid

Zbog više krađa u Kaknju

V. B.

19.8.2014

 

Pod sumnjom da je počinio više krađa na području općine Kakanj, kakanjska policija je 13. avgusta u ulici Almira Hasagića, u zabavnom msalonu “Chicago”, uhapsila Zeničanina Edina Đulana (26).

Đulan je prilikom hapšenja pokušao i pobjeći u toalet, ali su ga policajci sustigli i uhapsili, a prilikom pregleda na licu mjesta kod njega su pronašli i PVC-vrećicu sa 3,35 grama praškaste materije koja asocira na drogu spid.

Kako se ističe u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, policajci su tokom kriminalističke obrade došli do saznanja da je uhapšeni Đulan, u periodu od 08. do12. avgusta, izvršio četiri krađe, a uglavnom su mu mete bili ugostiteljski objekti i podrumi kuća.

Sumnjiči se da je iz kafića „Puls“ otuđio nešto novca i tri boce pića, iz kafića „Moca“suho meso i nekoliko boca alkohola, a iz podruma P.E. i tromjesečnog psa pasmine “Stafor”. Zadnju pljačku, 12. avgusta, izvršio je kuću G.A. u mjestu Varda, iz čijeg je podruma otuđio bicikl marke “Aprilia”.

Protiv Đulana će, nakon što budu prikupljeni svi dokazi i dokumentovana krivična djela teške krađe i krađe te posjedovanje i omogućavanje uživanja droge, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenu ovih djela.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.