CRNA HRONIKA

Ubistvo na Ilidži: Nasilnog zeta nasmrt pretukao letvom

Uhapšen Zdravko Todorović

Am. KOVAČ

20.8.2014

 

Zbog sumnje da je letvom pretukao zeta Milenka Kneževića i nanio mu teške tjelesne povrede, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) u nedjelju su uhapsili Zdravka Todorovića (75) iz Doboja, nastanjenog u Sarajevu.

Česte prepirke

No, Knežević je usljed zadobivenih povreda jučer preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a Todorović je predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Nakon što ga je saslušala, kantonalna tužiteljica Šeila Heljić, kako nam je potvrdio Todorovićev advokat Omar Mehmedbašić, uputila je nadležnom sudu prijedlog da mu se odredi mjera jednomjesečnog pritvora.

Kako saznajemo, Todorović je u nedjelju oko 13 sati otišao u ulicu Grabovina na Ilidži kod sestre Tankosave da joj pomogne da složi drva. U kući je bila samo njegova sestra, dok je zet Milenko bio negdje vani.

Tankosava je, kako saznajemo od izvora bliskih istrazi, iznijela rakiju i njih dvoje su pili. Oko 18 sati kući je došao i Milenko.

Prema izjavi koju je uhapšeni Todorović dao istražiteljima, Milenko je, čim je došao, gurnuo Tankosavu koja je sjedila na kućnom pragu. Inače, kako tvrdi Todorović, njegova sestra i Milenko su se često prepirali, a dodao je i da je njegova sestra već godinama žrtva nasilja koje je nad njom provodio njen suprug.

Pozvao policiju

Tada je uhapšeni, navodno, ustao i pitao: "Šta to više radite", te je ušao u kuću da telefonom nazove Hitnu pomoć kako bi ukazali ljekarsku pomoć njegovoj sestri.

No, Milenko ga je, kako tvrdi, istjerao iz kuće te gurnuo, a Todorović je pao.

Tada je Milenko, prema izjavi uhapšenog, uzeo letvu i krenuo prema njemu kazavši mu: "Sad ću ti ja dati". Došlo je do naguravanja, Todorović mu je uspio oteti letvu, a Milenko je pao na beton i bio je u sjedećem položaju. Tada ga je Todorović udario tri puta po glavi, a potom i nekoliko puta po drugim dijelovima tijela.

Dok je udarao Milenka, Tankosava je, kako tvrdi njen uhapšeni brat, bila bez svijesti. Nakon što je izudarao Milenka, Todorović je ušao u kuću i pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Po dolasku u kuću, policija je uhapsila Todorovića, dok je Milenko prevezen u bolnicu. Iako su mu ljekari pokušali spasiti život, usljed zadobivenih povreda on je jučer preminuo.

Svi konzumirali alkohol


- Pošto iz iskaza mog branjenika proizlazi da su on, njegov dvije godine stariji zet i sestra mog klijenta konzumirali alkohol, sačekat ću nalaze vještačenja te ću akcent dati na uračunljivost sve tri stranke u postupku - kazao je u izjavi za "Avaz" advokat Omar Mehmedbašić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.