Nakon incidenta u Blagaju: Napadnute sudije proveli noć u bolnici

Drama na cesti u Carskim vinogradima

M.H.
21.08.2014 13:35

 

Nakon jučerašnjeg incidenta u Blagaju kod Mostara, kada su tokom i nakon utakmice između FK "Blagaj" i NK "Sloga" iz Ljubuškog, napadnuti verbalno, a potom i fizički sudije Boris Dujmović, Sanel Grljević i Marko Sesar, pripadnici MUP-a HNK uzeli su izjave od svih učesnika i svjedoka.

Prema izjavama sudija pred kraj susreta juniorskih ekipa, kada je nogometašu domaćina dodijeljen crveni karton, dio gledalaca i predstavnika FK "Blagaj" krenuo je u verbalni obračun sa njima i tom prilikom navodno je fizički napadnut sudija Dujmović.
 
Trener FK "Blagaj" im je pomogao da odu s stadiona, nakon čega su sjeli u automobil i krenuli prema Mostaru.

 

 
Prava drama se navodno dogodila na cesti u Carskim vinogradima, kada im put prepriječio "Audi" iz kojeg je s pištoljem, kako su sudije potvrdili novinarima, izašao Suad Obradović, predstavnik FK "Blagaj".
 
- Mi nismo htjeli izići, ali on mi je tada uperio pištolj u glavu i ja sam izišao - rekao je Sesar novinarima, dodavši da je Obradović potom izvukao i Dujmovića iz vozila.
 
Sudije su tokom naguravanja uspjeli ući u svoj automobil i pobjeći te su o svemu obavijestili policiju.

Zbog povreda i pretrpljenog šoka zatražili su ljekarsku pomoć, te su zadržani u bolnici.
 
Srećko Bošnjak, portparol MUP-a HNK, kaže da je osumnjičeni priveden i procesuiran, te da će se vjerovatno teretiti za nasilničko ponašanje i upotrebu vatrenog oružja ne zbog pucnjave već jzato jer je navodno pištoljem, koji još nije pronađen, udario sudiju.

Iz Tužilaštva HNK su kazali da od izvještaja iz policije koji još nisu bili zaprimili, zavisi hoće li tražiti daljnje zadržavanje osumnjičenog, koji će danas do 17 sati biti u 24-satnom policijskom zadržavanju.
 

NA VRH