CRNA HRONIKA

Super Beba u zatvoru smršavio 140 kilograma

Novi izgled automafijaša šokirao njegove prijatelje

Am. KOVAČ

24.8.2014

Dejan Vuković (32) zvani Super Beba, koji od juna prošle godine u fočanskom zatvoru izdržava kaznu od dvije godine i šest mjeseci zbog krađe automobila, za godinu i dva mjeseca provedena u ovoj ustanovi smršavio je 140 kilograma.

Novi izgled

Mnoge koji poznaju Vukovića, ova informacija i njegov novi izgled su šokirali, pogotovo zato što je opće poznato da se većina osuđenika u zatvorima udeblja.

Da je Super Beba smršavio 140 kilograma, potvrdio nam je i njegov advokat Omar Mehmedbašić.

super-beba-smrsao-1

Najnovija fotografija Super Bebe

- Vuković je zbog prekomjerene težine imao zdravstvene probleme, a sada je uspio, ne znam na koji način, izgubiti 140 kilograma. Na operaciji nije bio. No, iskreno, ja ga nisam navikao vidjeti mršavog i, čim izađe na slobodan vikend, vodim ga na burek - kazao je kroz smijeh njegov advokat Mehmedbašić.

Izručen BiH

Podsjećamo, Vuković, Srećko Trifković, Srećko Mandić, Mlađen Veljović i Milosav Samardžić (36), nakon potpisivanja sporazuma o priznanju krivice, osuđeni su krajem januara 2012. u Kantonalnom sudu u Sarajevu na ukupno devet godina i tri mjeseca zatvora zbog krađe automobila i iznude, koje su počinili na području Kantona Sarajevo.

Vuković i Samardžić osuđeni su na po dvije godine i šest mjeseci zatvora. Trifkoviću je izrečena kazna od godinu i osam mjeseci, Mandiću od godinu i sedam mjeseci, a Veljoviću od 13 mjeseci zatvora.

Nakon izricanja presude, ukinut im je pritvor i na slobodi su čekali upućivanje na izdržavanje kazne. No, Vuković je, nakon puštanja na slobodu, pobjegao iz BiH.

Za njim je bila raspisana potraga i krajem juna prošle godine uhapšen je u Beogradu, a potom izručen u BiH.

Burek za vikend

No, iskreno, ja ga nisam navikao vidjeti mršavog i, čim izađe na slobodan vikend, vodim ga na burek - kazao je kroz smijeh njegov advokat Mehmedbašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.