CRNA HRONIKA

Drama u sarajevskom naselju Vraca: Stanari evakuisani, usljed eksplozije došlo do curenja plina

Bačena bomba na ugostiteljski objekt

Dž. Bl.

24.8.2014

U sarajevskoj ulici Derviša Numića na Vracama u stambenoj zgradi na broju 1b danas oko pola četiri ujutro odvijala se prava drama.

Stanare je uznemirila snažna eksplozija. Prvo su pomislili da je eksplodirao plin, ali je kasnije utvrđeno da je bačena bomba na ugostiteljski objekt koji se nalazi s druge strane zgrade.
 
Prema riječima stanara, usljed eksplozije došlo je do curenja plina. Uplašeni i u pidžamama, stanari su odmah evakuirani te su oko sat stajali ispred zgrade.
 
- Probudila me je oko 3.20 sati snažna eksplozija. Svi su odmah izašli ispred svojih stanova da vide šta se dešava. Čuo sam kako govore da je u pitanju plin. Nakon pet-šest minuta stigli su specijalci koji su nam kazali da ne palimo svjetla te da bez panike i zadržavanja izađemo ispred haustora. Dok smo silazili stepenicama, čuli smo da šišti plin. Moram priznati da nije bilo prijatno nimalo te da smo se svi uplašili znajući koliko plin zna biti opasan. Vatrogasci su pozvani, međutim, niko se nije pojavio. Također, stigli su radnici “Sarajevogasa” te zatvorili plin - ispričao nam je jedan od stanara iz haustora na broju 1b.

Više detalja o eksploziji na Vracama moći ćete pročitati u sutrašnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza".
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.