CRNA HRONIKA

Vozačice izazvale tešku saobraćajnu nesreću, povrijeđene tri osobe

Na širokobriješkoj obilaznici

M.H.

25.8.2014


Na širokobriješkoj obilaznici danas oko 10 sati desila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala vozila Peugeout 307, za čijim je upravljačem bila I.Ć. (33) iz Širokog Brijega te Dacia, kojim je upravljala M.M. (23) također iz Širokog Brijega.

U frontalnom sudaru ovih vozila obje vozačice i 18-godišnji I.M., koji se nalazio u vozilu Dacia na mjestu suvozača,  zadobili su povrede te su voziliom Hitne pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg prevezeni u Kliničku bolnicu (KB) u Mostaru.

-Tri osobe  su dovezene u Centar urgentne medicine  KB-a Mostar i sve su zadobile teške tjelesne ozljede koje u ovom trenutku nisu opasne po život. M.M. je hospitalizirana na Klinici za za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju, a I.Ć.na Odjelu za neurohirurgiju.I.M. (1981. ) je još uvijek u obradi na CUM-u, ali se očekuje hospitalizacija- kazala nam je danasAdrijana Pandža, portparol KB-a.

Iz MUP-a ZHK su kazali kako su uviđaj obavili pripadnici Policijske uprave Široki Brijeg, te su istakli kako se vrše i druge istražne radnje kako bi se utvrdilo na koji način je došlo do nesreće.

Saobraćaj se na ovoj dionici do okončanja uviđaja odvijao usporeno uz naizmjenično propuštanje vozila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.