CRNA HRONIKA

Svađa zbog kredita mogući motiv za zločin

Ubicama Dragoljuba Vidovića određen pritvor

E. MUSLI

29.8.2014

Okružni sud u Bijeljini jučer je odredio jednomjesečni pritvor Radi i Mladenu Todoroviću iz Bijeljine, koji su osumnjičeni za ubistvo Dragoljuba Vidovića, potvrdio nam je sekretar Suda Milomir Čodo.

Sumnjive okolnosti

Okružno tužilaštvo u Bijeljini nastavlja istragu o ovom slučaju, a trenutno se radi na rasvjetljavanju okolnosti pod kojima je Dragoljub ubijen te ko je od uhapšenih direktni izvršilac.

Iako su, prema prvim informacijama, osumnjičeni tokom policijske istrage priznali ubistvo, saznajemo da su se ipak branili šutnjom dok ih je saslušavao tužilac Nebojša Jovanović.

dragoljub-vidovic0000

Vidović: Ubijen nožem

No, kako nezvanično doznajemo, istražitelji, navodno, raspolažu s dovoljno dokaza koji potvrđuju osnovanu sumnju, jer je u porodičnoj kući osumnjičenih pronađen nož kojim je Vidović ubijen.

Pronađeni su i određeni tragovi u kući i automobilu, ali se za sada ne zna da li je Dragoljuba ubila Rada ili Mladen.

Naš izvor, blizak istrazi, otkrio nam je da istražitelji predviđaju kako će majka Rada preuzeti odgovornost da bi se sin tretirao kao saučesnik. Ipak, ostaje nejasno šta je dovelo do ovog svirepog ubistva.

Javljaju se novi detalji, koji upućuju na motiv, koji, čini se, počiva na neraščišćenim novčanim odnosima. Nezvanično saznajemo da je ubijeni Vidović svojim dugovima ugrozio i imovinu Rade Todorović, koja mu je svojevremeno bila žirant.

Bio u dugovima

Prema svemu sudeći, to je i bio razlog za prepirku, nakon koje je uslijedilo ubistvo.

Iz krugova bliskih Socijalističkoj partiji saznajemo da je ubijeni Vidović na sličan način, kao svoje žirante, u dugove uvalio nekoliko uglednih članova ove stranke.

Čak se spominju sudski procesi i pljenidba imovine, ali nema podataka zašto je ubijeni uopće došao u tako bezizlaznu situaciju, koja ga je, na kraju, koštala i života.

Novčana potraživanja sigurno neće biti olakšavajuća okolnost osumnjičenima, pojasnio nam je izvor blizak istrazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.