CRNA HRONIKA

Dragan Janjetović nožem izbo beskućnika Predraga Stojičića

Sukob u Gerijatrijskom centru

Ml. D.

29.8.2014

Banjalučka policija uhapsila je u četvrtak uvečer Dragana Janjetovića, štićenika Gerijatrijskog centra u ovom gradu, koji se sumnjiči da je u večernjim satima pokušao da ubije beskućnika Predraga Stojčića, privremeno smještenog u ovaj Centar.

Incident se dogodio oko 20 sati kada su se ispred jednog objekta u Centru Janjetović i Stojčić posvađali a zatim i potukli. Verbalni sukob je prerastao u fizički te je Janjetović svog suparnika ubo dva puta, jednom u vrat i drugi put u obraz. U vrijeme svađe bili su sami i niko ne zna oko čega je sukob izbio.

Stojčiću su u pomoć pritekli dežurni medicinski radnici Centra te je transportovan u bolnicu gdje su ljekari uspjeli da mu spase život.

Janjetović je pobjegao i uhapšen je dva sata nakon incidenta. Direktor Centra, Vinko Lolić, rekao je za Dnevni avaz da je Janjetović stalni štićenik a Stojčić je prije nekoliko dana doveden u prihvatnu stanicu gdje je bio privremeno smješten i čekalo se konačno rješenje njegovog statusa.

Oba su imali urednu dokumentaciju koja je potrebna za smještaj u Centar. Kako se nezvanično saznaje, oba učesnika u tuči imaju kriminalnu prošlost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.