CRNA HRONIKA

Nakon zasjede uhapsili uzgajivača marihuane

PU Grude provela akciju „List“

M. H.

29.8.2014

 
Pripadnici Policijske uprave Grude nakon višednevne zasjede danas su oko 10 sati, postupajući u okviru akcije kodnog imena „List“, koja je provedena s ciljem suzbijanja zloupotrebe opojnih droga, lišili slobode M.Š. (57) iz Sovića. Operativnim radnjama pripadnici PU Grude su došli do saznanja da se u mjestu Sovići, na lokalitetu Dubrave, nalazi zasađena plantaža marihuane.

-U cilju hvatanja počinitelja i dokumentiranja izvršenog djela organizirana je zasjeda, koja je jučer uspješno završena kada su policijski službenici na mjestu događaja zatekli i lišili slobode M. Š., koji je priveden u službene prostorije PU Grude- kažu iz MUP-a ZHK.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj kojim je utvrđeno da se plantaža sastoji od 35 stabljika, koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, a čija visina iznosi do 3,20 metara.

Po završetku uviđaja stabljike su počupane i pohranjene u službenim prostorijama PU Grude, čiji službenici u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom poduzimaju i druge predistražne radnje u cilju dokumentiranja izvršenog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.