CRNA HRONIKA

U sudaru Peugeota i Golfa povrijeđeno pet osoba

Saobraćajna nesreća u mjestu Kamenica kod Vogošće

A. Ka.

29.8.2014


Osamdesetogodišnja O. F. iz Vogošće teško je povrijeđena, dok je još pet osoba zadobilo lakše tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 17.20 sati u mjestu Kamenica, sarajevska općina Vogošća.

Lakše povrede, kako nam je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), zadobili su O. F. (55), 11-godišnje dijete, Z. S. (55) i Z. F. (59), svi nastanjeni u Vogošći. Povrijeđenima je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

- Povrijeđena O. F. primljena je u Kliniku urgentne medicine u 18 sati i to sa frakturom lijevog ramena i povredom lijeve potkoljenice. Pacijentica je upućena u Kliniku za ortopediju i traumatologiju radi daljnjeg liječenja. Preostali povrijeđeni nakon zbrinjavanja pušteni su na kućno liječenje – kazali su nam iz Odjela za odnose sa javnošću KCUS-a.

Do nesreće je došlo kada su se pod još nerazjašnjenim okolnostima sudarili vozilo Peaugeot 307, kojim je upravljao M. V. T (28), državljanin Turske, te vozilo Golf 4, za čijim volanom je bio povrijeđeni O. F. (55).

Inače, svi povrijeđeni nalazili su se u vozilu Golf 4. Uviđaj su obavili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a o cijelom slučaju obaviješten je i tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.