CRNA HRONIKA

Akcija "Džoker": Uhapšeno 14 lica na području Banja Luke, Bosanske Gradiške i Laktaša

Krijumičarenje akciznih roba

Ml. D.

2.9.2014

Pripadnici MUP-a RS proveli su u utorak ujutro akciju „Džoker“ koja ima za cilj sprečavanje šverca cigaretama i drugom akciznom robom. Akcija se provodi po nalogu Suda BiH i u saradnji sa pravosuđem Hrvatske.

Kako se nezvanično saznaje, do sada je uhapšeno 14 osoba koje se dovode u vezu sa krijumčarenjem akciznih roba. Navodno su uhapšeni Milan Vujičić,Petar Lekić, Radovan Erak, Milovan Erak, Radenko Topić, Dragan Popovac, Vlado Raca, Nermin Delalić,Radovan Kezija, Čedo Popović, Zoran Popović, Bojan Popović, Ostoja Trkulja, Igor Petrović.

Iz MUP-a RS je saopšteno da je akcija usmjerena na organizovane grupe koje su se bavile krivičnim djelima organizovani kriminal, poreska utaja i nedopuštena trgovina.

- Osobe koje su predmet ove istrage se sumnjiče za krijumčarenje cigareta iz BiH u Hrvatsku u vrijednosti oko 1,2 miliona maraka, čime su oštetili budžete RS i BiH, navodi se u saopštenju policije RS. Ministar unutrašnjih poslova RS, Radislav Jovičić, rekao je novinarima u Banjoj Luci da je akcija pokazateljd a mUP RS veoma uspješno sarađuje na regionalnom nivou.

- Ovu akciju radimo zajedno sa MUP-om Hrvatske a uranije smo imali nekoliko akcija sa policijama Srbije i Crne Gore, što je dokaz da imamo veliku podršku i uživamo povjerenje u regiji, rekao je Jovičić.

On je dodao da se radi o krivičnim djelima sa višemilionskim utajama a akcija “Džoker” pokazuje opredjeljenost MUP-a RS za sprečavanje prekograničnog kriminala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.