CRNA HRONIKA

U saobraćajnoj nesreći poginuo fra. Ivica Baketarić

Sudar na putu Tomislavgrad - Šuica

A. Kamber

2.9.2014

Prema informaciji MUP-a Kantona 10 jučer se u 17.10 sati na putu Tomislavgrad - Šuica dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su sudjelovali B.M. (45) iz Mostara, nastanjen u Imotskom, koji je vozio kamion “Mercedes” i fra. Ivica Baketarić (32) rođen u Mostaru, nastanjen u Livnu, koji je vozio Škodu Fabiu i koji je usljed posljedica sudara preminuo. 

Uviđaj su obavili pripadnici policije Tomislavgrad, dežurni liječnik, sudija i kantonalni tužilac a nakon uviđaja tijelo smrtno stradalog je prevezeno u livanjsku mrtvačnicu gdje će danas biti obavljena obdukcija, dok je posljednji ispraćaj fra. Baketarića, župnog vikara crkve Svih svetih u Livnu predviđen za sutra u 10 sati na Gorici u Livnu nakon čega će biti sahranjen u Rumbocima (Rama) u 15 sati.

Fra. Baketarić je odrastao u Rumbocima i Rami gdje je i završio osnovnu školu. Franjevačku gimnaziju je završio u Visokom, a potom Teološki faklutet u Sarajevu gdje je i zaređen za svećenika 2008. godine. Službovao je kao vikar u Bugojnu do 2012.godine, a od tada do smrti u Livnu gdje je bio jedan o najomiljenihih katoličkih svećenika i franjevaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.