CRNA HRONIKA

Lopov koji je opljačkao bračni par iz Zagreba: Vratio sam stvari!

Aldin Preljević se obratio našoj redakciji

A. ALJIMI

3.9.2014

Aldin Preljević (22), koji je provalio u automobil mladog bračnog para iz Zagreba, odakle je ukrao njihove skupocjene stvari, javio se jučer našoj redakciji tvrdeći da je sve što je ukrao - vratio.

Negirao navode

Razgovor s našim novinarom Preljević je iskoristio i da demantira navode njegovog komšije Samira H. (47), koji je dan ranije kazao da Preljević prijeti njemu i članovima njegove porodice jer sumnja da su ga oni prepoznali na snimku koji je zabilježila nadzorna kamera iz opljačkanog vozila, a koji je objavljen na portalu „Dnevnog avaza“, što je dovelo do toga da lopov bude priveden.     

faksimil014

Petrovićev odgovor koji nam je jučer uputio

- Taj čovjek je iz mog naselja. Povremeno ga viđam u prolazu. Ne razumijem zašto priča da mu prijetim i ugrožavam život. Uopće s tim čovjekom nemam probleme. Jedne prilike sam pao sa skutera i udario u njegovo vozilo. Nudio sam novac da bih nadoknadio štetu, ali ga nije htio uzeti i to je to. Ne zanimaju me ni on ni njegova porodica. Nisam mu se nikada ružno obratio. Zagrepčanima sam vratio njihove stvari. Bio sam u policijskoj stanici, gdje sam dao iskaz i vratio stvari vlasniku hotela - kazao je Preljević.

Da bismo provjerili ove informacije, kontaktirali smo Darija Petrovića, koji je sa suprugom opljačkan dok je bio na medenom mjesecu u našem glavnom gradu.

Skupocjene stvari

- Nijedna od stvari koje su nam ukradene nije vraćena, a putem svog advokata doznao sam da se jedan od laptopa koji je ukraden nalazi u policiji, a to je upravo onaj koji sam vam opisao i koji je objavljen u članku. Još nedostaje ogromna količina stvari. Ukradene stvari su bile u osam velikih torbi i jednoj manjoj i nezgodno je bilo da ih jedna osoba nosi do hotela neprimjetno. Najvrednije - fotografije još nisu pronađene, a pouzdano znam da je neko koristio Apple Ipad i deaktivirao opciju Find My IPhone, što ukazuje na znanje počinioca. Stvari su negdje skrivene i slučaj nikako nije završen, a šteta je i dalje velika, emocionalno i financijski - kazao nam je Petrović.

Podsjećamo da je vozilo mladog bračnog para bilo parkirano u Nevjestinoj ulici u Sarajevu. Preljević je 21. avgusta slomio suvozačevo staklo i odnio stvari.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.