CRNA HRONIKA

Prijavila supruga da je tjera na prostituciju

Uhapšeni državljani Hrvatske Ivanka Oskoruš i Niko Batljan

M. DRAGOJLOVIĆ

6.9.2014


Banjalučki policajci uhapsili su krajem avgusta ove godine hrvatske državljane Ivanku Oskoruš (27) i njenog nevjenčanog supruga Niku Batljana (56), za koje je utvrđeno da nemaju prijavljen boravak na području naše zemlje pa su predati banjalučkoj kancelariji Službe za strance BiH radi protjerivanja iz države.

Pretresli stan

Kako “Dnevni avaz” saznaje u policiji, Oskoruš je 30. avgusta ove godine prijavila Centru javne bezbjednosti Banja Luka da ju je Batljan doveo iz Hrvatske kako bi pružala seksualne usluge za novac. Policija je pretresla stan u kojem su bili podstanari, ali navode o prostituciji nisu potvrdili.

No, tokom provjere utvrđeno je da Oskoruš i Batljan nemaju uredne dokumente za boravak u BiH. Također, u stanu je tokom pretresa nađeno više fotoaparata za koje se sumnja da potječu iz krivičnih djela počinjenih u Hrvatskoj.

- Kako se radi o državljanima Hrvatske, sarađivali smo s kolegama iz ove države. Osumnjičeni je ispitan, ali navodi iz prijave nisu potvrđeni. Utvrđeno je da ni on ni osoba koja ga je prijavila, nemaju počinjenih krivičnih djela na području CJB Banja Luka - rekla je za “Avaz” Marija Markanović, portparol CJB Banja Luka.

niko-batljan-3

Batljan (šarena majica) na suđenju u Hrvatskoj

Poznati policiji

Batljan je 2007. godine uhapšen i osuđen u Hrvatskoj zbog ubistva Ive Bartulovića, koje je počinio u selu Barlovci kod Banje Luke. Kako je tada na sudu utvrđeno, nekoliko dana ranije vozio je Ivinu sestru i ona mu je rekla da njen brat, inače povratnik u Barlovce, ima nešto novca. Batljan je s braćom Ivanke Oskoruš došao kod Bartulovića, pretukao ga i ukrao mu novac.

Za ovaj zločin on i Ivankin brat Ivan osuđeni su na po 5 i po godina zatvora, dok je drugi brat Goran, tada maloljetan, osuđen na popravni dom. Ivanka je, dok je Batljan bio u zatvoru, nevjenčano živjela sa Milanom Mikićem, koji je osuđen zbog ubistva starice Ane Klipe u Hrvatskoj. Zatim se, kada je i Mikić završio u zatvoru, preudala za trećeg čovjeka i na kraju se ponovo vratila Batljanu. Za ubistvo Ane Klipe osuđen je i Ivankin brat Goran, koji je prije hapšenja pokušao mačetom ubiti policajca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.