Po sudskim potragama policija uhapsila tri osobe

Na graničnim prelatima

Redakcija
08.09.2014 17:20


Policijski službenici Jedinice granične policije Brčko su 6. 9. 2014. godine uhapsili slobode državljanina Republike Srbije, K. I. (1961.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela „carinske prevare“. Lice je kontrolirano na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko.

K. I. je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Policijski službenici Jedinice granične policije Višegrad su 8. 9. 2014. godine dva sata iza ponoći uhapsili slobode državljanina Crne Gore, Š. H. (1970.) jer je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud Bihać zbog krivičnog djela „krađa“. Lice je kontrolirano na izlazu iz BiH na MGP Uvac. Lice je predato službenicima Sudske policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Pripadnici ove jedinice su 5. 9. 2014. u 19:10 sati na ulazu u BiH na MGP Vardište uhapsili slobode državljanina BiH, P. D. (1990.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim MUP RS raspisao potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. P. D. je predat službenicima Policijske stanice Višegrad. 

NA VRH