CRNA HRONIKA

Obavljena obdukcija tijela pronađenog u banjalučkom naselju Trapisti

Utopljenik bez imena

M. Dragojlović

8.9.2014


Stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu RS obavili su obdukciju tijela pronađenog u subotu u banjalučkom naselju Trapisti te utvrdili da se radi o muškarcu koji je preminuo usljed utapanja.

Direktor Zavoda, Željko Karan, rekao je za "Dnevni avaz" da identifikacija utopljenika nije mogla biti izvršena zbog stanja u kojem se tijelo nalazi.

- Radi se o tijelu muškarca koje je duže vrijeme bilo u vodi i u visokom je stanju raspada. Na tijelu nema kose ni odjeće pa ni kože na prstima kako bi po tome bio identifikovan. Sada čekamo naredbu za DNK analizu kojom ćemo sa sugurnošću utvrditi o kome se radi a do tada ne bih ništa da prejudiciram, rekao je Karan.

Prema nezvaničnim informacijama, postoje samo indicije da se radi o tijelu Darka Stanojevića, koji je početkom augusta ove godine nestao nakon prevrtanja njegove Lade Nive u nabujali potok blizu Čelinca. S njim u vozilu je bila i Petra Živković, čije je tijelo nađeno i identifikovano.

Nakoliko dana nakon nesreće u rijeci Vrbanji pronađen je automobil za koji se pretpostavlja da je Stanojevićeva Niva.

Policija još uvijek traga za tijelom Gorana Simića, koji je nestao u vrijeme poplave u banjalučkom naselju Starčevica. Simićev automobil je pronađen, ali njega u vozilu nije bilo te se pretpostavlja da je izašao iz vozila i da ga je matica lokalnog potoka povukla u rijeku Vrbas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.