CRNA HRONIKA

Dvojica učenika tukla mlađeg školskog druga

Srednjoškolac napadnut na Autobuskoj stanici

K. T.

10.9.2014

U Kiseljaku su jučer R. B. (15) napali njegovi školski drugovi iz srednje škole A. B. (17) i A. B. (16) nanijevši mu povrede po glavi. Napad se dogodio na Autobuskoj stanici oko 13 sati kada je R. B. izašao iz autobusa.

Uspio pobjeći

- Izašao sam iz autobusa i oni su mi napravili sačekušu. Odmah su mi prišli i A. B. (16) me držao dok me A. B. (17) udarao. Sve to je trajalo oko desetak minuta i za to vrijeme niko od starijih učenika i ljudi nije reagirao. Svi su samo stajali i gledali - kaže vidno potreseni R. B.

On se, kako kaže, uspio otrgnuti od A. B., koji ga je držao da ne pobjegne. Zatim je nazvao oca koji je odmah došao po njega.

- Našli smo se kod džamije. Tu sam ga preuzeo i odvezao ga u Dom zdravlja u Kiseljaku. Ne znam što im je ovo trebalo. Njih dvojica na njega mlađega! Evo, sada smo dobili uputnicu da idemo na KUM da mom sinu ušiju povrede koje je zadobio u usnoj šupljini - rekao nam je Edin Boja, otac napadnutog R. B.

Prijavili napad

Razlog tuče je, navodno, dopisivanje R. B. sa sestrom A. B. (17). Huligani koji su napali mlađeg školskog kolegu su, navodno, odranije poznati po problematičnom ponašanju, a u školi su već duži period pred izbacivanjem.

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici Kiseljak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.