CRNA HRONIKA

Granična policija spriječila krijumčarenje 55 kilograma rezanog duhana

Uhapšena osoba inicijala Č. K.

Redakcija

11.9.2014

Radeći na sprječavanju nezakonitog prometa roba preko državne granice pripadnici Jedinice granične policije Trebinje i službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH jučer su spriječili krijumčarenje 55 kilograma rezanog duhana. Roba je otkrivena u graničnom pojasu prilikom kontrole teretnog motornog vozila Mercedes, bh. registarskih oznaka, koje se kretalo iz pravca Gacka ka Bileći. U trenutku kontrole vozilom je upravljao Č. K. (1961.), državljanin Bosne i Hercegovine. Budući da lice nije posjedovalo neophodnu dokumentaciju za robu, ista je privremeno oduzeta. Dalji rad na predmetu nastavit će službenici Uprave za indirekno oporezivanje BiH.

Policijski službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su jučer u 16 sati na letu iz Beča uhapsili državljanina BiH, B. A. (1978.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Modriča zbog krivičnih djela „teška krađa“ i „tjelesne povrede“. Lice je predato službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo.

Policijski službenici Jedinice granične policije Dobrljin su jučer u 23,55 sati prilikom ulaza u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Kostajnica uhapsili državljanina BiH, M. G. (1983.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim MUP RS raspisao potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. M. G. je predat službenicima Policijske stanice Prijedor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.